Кременчуцькі медики, які борються із COVID-19, отримають 300 % надбавки за квітень

Кременчуцькі медики, які борються із COVID-19, отримають 300 % надбавки за квітень

Кременчуцькі медики, які борються із COVID-19, отримають 300 % надбавки за квітень
. сторінка Facebook прокуратури Тернопільщини

У Кременчуці, що на Полтавщині, місцева влада спрямувала гроші на доплати медпрацівникам, які задіяні в боротьбі з коронавірусною інфекцією. Для цього перерозподілили гроші з міського бюджету. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький.

Для надбавок лікарям спрямували понад 1,6 мільйонів гривень.

"Сьогодні (13 травня – ред.) будуть підписані розподільчі документи по доплаті нашим медикам, які лікують пацієнтів хворих на COVID-19 за квітень місяць", сказав міський голова Кременчука Віталій Малецький.

Ці гроші медпрацівники мають отримати наприкінці цього тижня, повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Максим Середа: "Сьогодні (13 травня – ред.) зранку я підписав наказ також про розподіл коштів по лікарням. Зараз підписані зміни до паспортів бюджетних програм. Всі документи сьогодні (13 травня – ред.) будуть у державному казначействі. Тому, я думаю, що сьогодні (13 травня – ред.) у другій половині дня вже зможуть замовити фінансування наші заклади. І якщо завтра (14 травня – ред.) це буде профінансовано, відповідно на наступний день казначейство зробить перерахунки".

Надбавки до зарплат одержать 152 медиків, які працюють у лікарні інтенсивного лікування "Кременчуцька", у першій міській лікарні та дитячій.

Нагадаємо, медикам у Кременчуці, які лікують хворих на COVID-19, вже виплатили 300 % доплати за березень. Для цього із міського бюджету спрямували 1,7 мільйонів гривень. Натомість, Міністерство охорони здоров’я компенсувало місту 233 400 гривень.

На початок