Європу частково засипало снігом. Чи дійде циклон до України

Європу частково засипало снігом. Чи дійде циклон до України

Європу частково засипало снігом. Чи дійде циклон до України
.

12 травня в Європу прийшло похолодання зі снігопадами. У Польщі мокрий сніг знищив ціле поле рапсу, а в Латвії та Литві висота снігового покриву місцями становила до 10 сантиметрів.

"Місто Гоньондз, Подляське воєводство, 12.05.2020. Інтенсивний нічний снігопад, наступні ночі з морозами до -3", — написав польський фермер Даріуш Цохановський на своїй сторінці в Facebook.

На фото, які показав чоловік, видно, як засіяне поле рапсу повністю засипало снігом. Ймовірно, замерзлі рослини не зможуть рости далі, і фермер може втратити свій урожай.

"Справа не лише у морозі. Мокрий сніг зламав стебла рослинам, і їх буде важко відновити", — написав інший користувач Роберт Камінський.

Засніжені пейзажі опублікував у своєму Facebook і кандидат географічних наук, синоптик Харківського гідрометцентру Ігор Кибальчич, зауваживши, що нині така погода спостерігається у Латвії, Литві, на північному сході Польщі, а також у Псковській області Росії.

Він підкреслив, що, за даними метеостанцій, висота снігового покриву на рівнинній місцевості становить 4-10 сантиметрів.

Сніг випав і в інших країнах Європи. "Поточна ситуація. Хтось ще у Шотландії насолоджується сильними снігопадами у травні?" — написала Сюзанна Арбакле у Twitter.

Зранку 12 травня на сході Естонії випало до 8 сантиметрів снігу.

За прогнозами Українського гідрометцентру, похолодання може оминути Україну. Цього тижня температура коливатиметься від +12 до +20 градусів вдень, а вночі опуститься до +3 майже по всій території України. Прогнозують короткочасні дощі та помірну хмарність, а 17 травня буде сонячно, без істотних опадів.

На початок