На Волині лагодять 2,5 кілометра дороги до пункту пропуску "Ягодин"

На Волині лагодять 2,5 кілометра дороги до пункту пропуску "Ягодин"

На Волині лагодять 2,5 кілометра дороги до пункту пропуску "Ягодин"
. Ремонт дороги поблизу Ягодина, 5.12.2022 року. Фото: Служба автомобільних доріг у Волинській області

На Волині 5 грудня стартували ремонтні роботи 2,5 кілометра автомобільної дороги Київ – Ковель – Ягодин (в напрямку польського Любліна). Дорожники працюють між селами Коцюри і Римачі, – повідомили в Службі автомобільних доріг області.

Працівники підрядного підприємства вкладають асфальт на лівому проїзді, що має дві смуги руху в одному напрямку. На цій ділянці дорожники працювали попередньо в лютому, де планували відновити 10-кілометрову ділянку автодороги перед пунктом пропуску. Однак через вторгнення Росії та введення воєнного стану роботи на об’єкті призупинили.

Збільшений потік вантажівок у напрямку Ковеля та Ягодина зіпсував дорожнє покриття, зокрема на під’їзді до пункту пропуску. Аби зробити рух транспорту безпечним, частину траси почали асфальтувати.

На Волині дорожники
Асфальтування ділянки дороги поблизу міжнародного пункту пропуску. Фото: Служба автомобільних доріг у Волинській області

Нині роботи також тривають безпосередньо перед пунктом пропуску Ягодин – Дорогуськ, де поновлюють асфальт на двокілометровій ділянці, та між селами Старі Кошари і Підгородне, де влаштовують широке укріплене узбіччя.

Довідково: ремонт траси Київ – Ковель – Ягодин відбувається у рамках програми "Відкритий кордон", що передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні України задля швидкого і системного поліпшення як вантажних, так і пасажирських перевезень "Україна – ЄС".

Що відомо

  • У травні дорожники ремонтували аварійні ділянки на автодорозі Київ – Ковель – Ягодин на відрізку від села Машів до пункту контролю "Ягодин".
  • У жовтні працівники підрядної фірми на трасі Київ – Ковель – Ягодин відновлювали дорожнє покриття та облаштовували придорожню інфраструктуру на двох ділянках протяжністю 32 кілометри. У листопаді відбувався ремонт двокілометрової ділянки дороги.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок