Як в Ужгороді пройшов перший день послаблення карантинних обмежень

Як в Ужгороді пройшов перший день послаблення карантинних обмежень

Як в Ужгороді пройшов перший день послаблення карантинних обмежень
. Оригінальне

Перший етап послаблення карантинних обмежень розпочався сьогодні в Україні. Зокрема в Ужгороді люди могли відвідувати парки, сквери, а також дитячі та спортивні майданчики. Розпочали роботу стоматології, музеї, салони краси та перукарні, а також непродуктові магазини і тераси закладів харчування.

Згідно указу Кабінету міністрів України, робота закладів громадського харчування, магазинів, музеїв, салонів краси відбуватиметься за умови дотримання дистанції та маскового режиму відвідувачів та регулярної дезінфекції приміщень. Ужгородка Мар’яна Уманська вперше за майже два місяці відвідала терасу міської кав’ярні. Каже, радіє, що можна нарешті зустрітися і поспілкуватися з друзями.

Після двомісячної перерви розпочав роботу заклад на площі Богдана Хмельницького в Ужгороді. Тут працює літня тераса, а також готують їжу на винос. Власник закладу Олександр Рябикін каже: до відкриття підготувалися ретельно, в наявності повний набір засобів захисту: антисептики, рукавички одноразові, дезінфекція приміщень, ретельніше миють посуд. В масках та рукавичках і офіціанти.

«Дотримуємося усіх норм відстані на терасі. Не запускаємо до зали. Антисептики на вході стоять з набором рукавичок. Туалет дезінфікується кожні дві години, там ручки», — каже власник закладу.

В пабі на вулиці Ференца Ракоці тільки готуються до відкриття: прибирають, розставляють столики та дезінфікують терасу. За словами власника закладу Богдана Штефанюка, працювати почнуть з 15 травня. Відвідувачам, за його словами, вимірюватимуть температуру а замовлення прийматимуться тільки через QR-коди спеціально розробленого додатку.

«Тобто ніяких відносин між працівником і гостем не повинно би бути, — каже Богдан Штефанюк. — Взагалі може сидіти тут більше 90 людей. На даному етапі ми порахували, якщо півтора метра між столами робити, то буде приблизно 30-35 людей може бути в нас одночасно».

У сквері імені Масарика в Ужгороді людей небагато. Відпочивали ужгородці й у «Ротарі парку». В парку на площі Народній вдень людей не побачили.

У центрі міста та на набережній Незалежності до відкриття готуються також магазини непродовольчих товарів. Працюють тут також тераси закладів громадського харчування.

На початок