Знімали кліп в умовах блекауту: 15-річна вінничанка випустила пісню "Мій дім"

Знімали кліп в умовах блекауту: 15-річна вінничанка випустила пісню "Мій дім"

Знімали кліп в умовах блекауту: 15-річна вінничанка випустила пісню "Мій дім"
. 15-річна вінничанка Даріна Красновецька випустила пісню "Мій дім".

15-річна вінничанка, представниця України на Дитячому Євробаченні-2018 Даріна Красновецька випустила пісню "Мій дім". Вона стала першою, написаною у воєнний стан. Тест і музику Даріна писала у співавторстві з наставником Михайлом Клименком. Про творчу кризу та що допомогло з нею впоратися, вінничанка розповіла Суспільному.

Знімали відеокліп у Києві в умовах повного блекауту, наступного дня після обстрілу росіянами критичної інфраструктури України. Так, каже виконавиця, хотіла показати світу реальність, в якій живуть українці.

"Навіть без світла, без води, кожен має маленькі вогні у своїх серцях. Незважаючи на те, що відбувається в Україні, ми впевнено будемо йти до перемоги", — говорить Даріна.

Пісню "Мій дім" написала у співавторстві з наставником Михайлом Клименком. Це перший трек, який записала за 9 місяців повномасштабної війни. Увесь цей час, розповідає мама Олена, у доньки була творча криза.

"Вона готувала свій другий альбом, сольний, але сказала, що всі ті пісні непотрібні. Довгий час взагалі не співала, не працювала ні над піснями, ні над музикою. Стільки часу минуло і ось", — каже Олена Красновецька.

Знімали кліп в умовах блекауту: 15-річна вінничанка випустила пісню про Україну
Кадри із кліпу пісні "Мій дім"

Подолати кризу у творчості Даріні допомогло волонтерство. Вдома і за кордоном вінничанка влаштовувала благодійні концерти на підтримку України. Натхнення прийшло раптово, під час блекауту.

"Після довгої перерви нарешті потрапила у Київ до рідної студії, де писалися усі мої пісні. Якось за один день народилася ця пісня. Я вилила усе, що було в мене на серці, душі, — розповідає Даріна. — Це такі мої теплі зізнання своїй країні і своєму народу. Я живу, жива, я тут своя, я почуваю себе рідною поруч зі своїми людьми, народом в своїй країні".

Наразі Darisha (таке сценічне ім'я взала собі вінничанка) працює над двома піснями, а заразом вчиться онлайн у школі. Її нові пісні будуть про сміливість українського народу. А ще, каже виконавиця, натхнення нині вистачає, аби написати пісню про перемогу.

Читайте також: Гуманітарні вантажі для України й прихисток біженців: як вінничанка допомагає землякам в Німеччині
На початок