Як працюють "Пункти незламності" на Черкащині

Як працюють "Пункти незламності" на Черкащині

Як працюють "Пункти незламності" на Черкащині
. Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

На території усієї Черкащини 23 листопада розпочали роботу цілодобові "Пункти незламності". Як вони працюють, дізнавались кореспонденти Суспільного.

Пункт, який розгорнули рятувальники, працює цілодобово. Як розповіла Суспільному речниця Головного управління ДСНС області Юлія Норовкова, 23 листопада, коли відбулося масове відключення електропостачання, до "Пункту незламності" по вулиці Святотроїцькій у Черкасах почали сходитися люди:

"Коли надворі стемніло почали підходити люди, станом на 18-ту їх було 63. Люди заряджали телефони, пили чай, дехто навіть працював", розповіла Юлія Норовкова.

Також чергові у "Пункті незламності" можуть допомогти знайти найближчу аптеку, що працюють, чи найближче укриття. Працюють пункти цілодобово.

пункти
Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

Директорка одного з освітніх закладів Черкас Ірина Овчаренко розповіла, як облаштували "Пункт незламності":

"Школи — це такі осередки, які є у кожному мікрорайоні й вони зможуть вмістити велику кількість людей. Тому і визначили школи, які можуть стати «Пунктами незламності» на випадок блекауту. Школа у нас доволі велика за об'ємом, має сховище. Тому, я вважаю, що це було визначальним фактором, чому у нас зробили пункт".

За її словами, розгортали пункт таким чином, щоб він був відокремленим від навчального процесу — для облаштування пункту виділили актову та спортивну зали, а також їдальню для старшої школи. Чергувати у пунктах будуть працівники школи.

пункти
Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

Зі слів Ігоря Табурця, загалом по області організували 145 "Пунктів незламності", станом на 24 листопада з них функціонують 96:

"Ці пункти дійсно свідчать про стійкість нашого народу та створені на випадок, якщо не будуть працювати магазини, не буде водопостачання та електроенергії. Будь-хто може прийти і скористатись тим, що є. Тут можна підзарядитись, зігрітись, отримати воду, ліки, продукти. У нас є запаси, аби розгорнути додаткові пункти за необхідності".

пункти
Ігор Табурець. Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

пункти
Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

пункти
Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

пункти
Суспільне Черкаси

пункти
Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

пункти
Суспільне Черкаси - Анна Іщенко

Що відомо

  • 23 листопада Росія знову здійснила масований ракетний удар по території України. У Києві та області внаслідок обстрілів є загиблі та поранені.
  • По всій Україні запровадили аварійні відключення світла. У столиці не було води.
  • Через ракетний удар РФ по Україні світло вимкнулось у Молдові.
  • На Черкащині 24 листопада близько 15 години зникло електропостачання. Виникли перебої зі зв'язком та водопостачанням. Станом на 21:00 енергетики почали відновлювати та заживлювати стратегічні об'єкти області. Про це повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • Президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення повідомив, що станом на кінець дня 23 листопада 11 областей України були без світла внаслідок атак РФ по критичній інфраструктурі.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок