Як під час перебоїв зі світлом працюють міжнародні пункти пропуску на Волині

Як під час перебоїв зі світлом працюють міжнародні пункти пропуску на Волині

Як під час перебоїв зі світлом працюють міжнародні пункти пропуску на Волині
Міжнародний пункт пропуску "Устилуг" на Волині. Фото: Суспільне Луцьк

Через перебої з електропостачанням робота митників у міжнародних пунктах пропуску на українсько-польському кордоні "Устилуг" та "Ягодин" сповільнилася, але не зупинилася, – розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Волинські митники та прикордонники станом на 25 листопада працюють у звичному режимі. Коли зникає світло – застосовують генератори та альтернативні канали зв’язку.

За словами речниці шостого Волинського прикордонного загону Маргарити Вершиніної, наразі черг на кордоні немає.

"25 листопада станом на 15:00 перед пунктом пропуску "Устилуг" на виїзд очікує шістдесят легкових автомобілів. Це – єдиний пункт пропуску через який на Волині пропускають легкові автомобілі", – каже Маргарита Вершиніна.

Як працюють міжнародні пункти пропуску на Волині
Міжнародний пункт пропуску "Устилуг" на Волині, 22 листопада, 2022. Фото: Суспільне Луцьк

Вантажівки понад 7,5 тонн та вантажні автомобілі їдуть через пункт пропуску "Ягодин". Туди можуть слідувати й автобуси.

Зі слів Маргарити Вершиніної, за минулу добу через міжнародні пункти пропуску "Ягодин" та "Устилуг" на виїзд та в’їзд з території України пропустили понад сім тисяч людей.

Що відомо

  • З 11 червня через пропускний пункт "Устилуг-Зосін" дозволили в'їзд та виїзд вантажівок з допустимою вагою до семи з половиною тонн.
  • Станом на ранок, 24 листопада, на Волині вдалось відновити електропостачання лише 9 % споживачів. Найперше заживили об'єкти критичної інфраструктури.
  • З 18:00, 23 листопада майже уся Волинська область – знеструмлена внаслідок обстрілів російських військ енергетичних об'єктів України в післяобідню пору. Також без світла низка регіонів України.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок