Вінницькі школярі влаштували свято для дітей з інвалідністю

Вінницькі школярі влаштували свято для дітей з інвалідністю

Вінницькі школярі влаштували свято для дітей з інвалідністю
.

"Сьогодні в Україні загубили поняття доброти. Ми спілкуємося не тільки з променем. Ми опікаємо брацлавський інтернат, будинок пристарілих. Плати зло добром і тоді життя буде краще." — розповідає директор школи — ліцею № 7 Олександр Сухомовський.

Наразі, в центрі «Промінь» проходять реабілітацію 150 дітей з інвалідністю віком до 18 років. Це діти — аутисти, з ДЦП, вадами розумового розвитку. На святі декламували вірші, співали пісень. Назар, Катерина та Ліза грали на ложках. Назару Прокопенко 17 років. Розповідає, грає на ложках 7 років. Виступав в місті Хмельницький.

"Багато людей було, мені вручили грамоту і сказали, що я гарно граю...мене мій музкерівник вважає заслуженим артистом України." - каже учасник свята Назар Прокопенко.

Методистка реабілітаційного центру Ірина Верміа-Інгрен каже, такі інтегровані проєкти допомагають дітям з інвалідністю адаптуватися в суспільстві.

"В нас є спільна мета — інтеграція дітей в суспільство, адаптація до середовища 1. 14 наші діти повинні відчувати, що вони такі як всі." — каже методист реабілітаційного центру для людей з інвалідністю «Промінь» Ірина Верміа-Інґрен.

Наприкінці свята учні другого класу презентували театральну виставу. Художній керівник школи — ліцею Олена Рудишина говорить, це автентична композиція. Над постановкою працювали протягом місяця. Напередодні її презентували в центрі «Промінь».

"Сцена прирівнює дітей, вона стирає всі обмеження. І саме ці моменти й запам'ятовуються і для школярів, і для дітей з проміння, це є частиною дитинства." - каже художній керівник школи — ліцею № 7 Олена Рудишина.

"Я перед виходом на сцену трохи хвилювалася, але для мене це честь. Треба дружити з ними, бажати їм здоров’я, треба завжди їм допомагати." - розповідає учасниця свята Віра Демида.

На початок