COVID-19 виявили у восьми працівників супермаркету в Сумах - епідеміолог

COVID-19 виявили у восьми працівників супермаркету в Сумах - епідеміолог

COVID-19 виявили у восьми працівників супермаркету в Сумах - епідеміолог
.

Про виявлення коронавірусу у ще двох працівників "Сам-маркету" в Сумах повідомила лікарка-епідеміолог Сумського обласного лабораторного центру Галина Христенко в ефірі програми "Тема дня" на Суспільному ввечері 6 травня.

Усього серед працівників супермаркету зафіксували 8 випадків коронавірусу, сказала вона.

Усі працівники перебувають на самоізоляції, не в усіх є симптоми хвороби. Деякі з тих працівників, що мають коронавірус, контактували з покупцями, а деякі - ні, повідомила Галина Христенко. Тому осередком захворювання вважають саме колектив.

Нині магазин зачинений до 11 травня, за рішенням міської комісії ТЕБ та НС. Галина Христенко вважає доцільним продовжити карантин в колективі ще на тиждень.

"Ще 3 травня магазин працював. І серед тих, хто працював, були ті особи, у яких встановлено діагноз", - повідомила Галина Христенко.

Що відомо:

  • На ранок 6 травня у шести працівників супермаркету "Сам-маркет" у Сумах було підтверджено наявність коронавірусу.
  • COVID-19 також підтвердили у шести членів родини продавчині цього магазину. Ця родина проживає у селі Симонівка Сумського району
  • Усього епідеміологи обстежили на коронавірус близько 70-ти контактних осіб. Це працівники супермаркету та члени їх родин.
  • Директор супермаркету в Сумах підтвердив, що працівниця захворіла на COVID-19
  • На ранок 6 травня на Сумщині зафіксували 130 випадків коронавірусу, з них 63 людини одужали, 4 - померли.
На початок