Консультації, психологічна та медична підтримка: у Черкасах відкрили гуманітарний центр Торецької громади

Консультації, психологічна та медична підтримка: у Черкасах відкрили гуманітарний центр Торецької громади

Консультації, психологічна та медична підтримка: у Черкасах відкрили гуманітарний центр Торецької громади
. Суспільне Черкаси

Безоплатні юридичні консультації, психологічна та медична підтримка — такі послуги надають у гуманітарному центрі Торецької громади, який відкрили у Черкасах. Про це розповіла Суспільному його координаторка Аліна Фомкіна.

Усі працівники переїхали з Донецької області, аби тут забезпечити потреби переселенців із їхньої громади.

Вперше до гуманітарного центру прийшла Тетяна Шевченко з Вугледару Донецької області, аби дізнатись, чим зможуть допомогти:

"Цікавить, чи є канцелярія для дитини, чи, можливо, якусь гуманітарну допомогу видають, можливо, якісь юридичні питання допомагають вирішити. Наше місто повністю зруйновано, в нас немає жодного цілого будинку, ні шкіл — все зруйноване. В нас були багатоповерхівки, однак тепер немає жодної вцілілої, зруйновані вщент. Туди повертатися нікуди".

торецьк
Суспільне Черкаси

У центрі можна укласти декларацію із лікарем та отримати медичну допомогу, розповіла сімейна медсестра Марина Майданник. За три тижні роботи до них звернулося більше сотні людей.

"Ми можемо виписати направлення на консультацію до будь-яких лікарів, направлення на загальний аналіз крові, можемо зробити глюкозу крові, у кого діагностований цукровий діабет. Також можемо зняти кардіограму. Також у майбутньому планується надаватись паліативна допомога", — прокоментувала пані Марина.

торецьк
Суспільне Черкаси

Різноманітні консультаційні послуги, соціальну та гуманітарну допомогу – такі напрямки роботи обрали в центрі, зазначила його координаторка Аліна Фомкіна. Все, аби допомогти мешканцям Донецької області адаптуватися на новому місці:

"Ми почали роботу в Черкасах ще з вересня. Ми вели гугл форми, в яких збирали потреби. На даному етапі наш центр знає, що на території Черкас і Черкаської області з Донецької області в нас вже зареєстровано 426 людини".

торецьк
Суспільне Черкаси

Аби забезпечити всіх гуманітарною допомогою, звертаються до доброчинних організацій.

"Коли до нас звертаються люди, ми питаємо потреби — продуктові набори, гігієнічні набори, медичні препарати, психологічна або юридична допомога, а також побутові засоби. Тобто по всім цим галузям ми звертаємось до благодійних організацій і ми пишемо, кількість людей, які до нас звернулись. Коли вони до нас надійдуть, тоді ми будемо робити видачу", — розповіла Аліна Фомкіна.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок