У Луцьку кав'ярні працюють у новому форматі

У Луцьку кав'ярні працюють у новому форматі

У Луцьку кав'ярні працюють у новому форматі
. UA.Волинь

Кав'ярні Луцька відновлюють роботу після карантинних обмежень. Напої продають на виніс.

Начальниця управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Наталія Рибай: "2-го квітня виконком ухвалив рішення призупинити роботу кав’ярень, з першого травня дав дозвіл працювати закладам ресторанного господарства, зокрема, тимчасовим спорудам"

Сьогодні перший день на роботі бариста Аліна Данилюк.

Бариста Аліна Данилюк: "Поставили столика, за день провели прибирання, закупили антисептики, маски. Зараз людина підходить, беремо замовлення, робимо каву, самі додаємо цукор, даємо палички й людина ні до чого не торкається. Я сиджу цілий день в рукавичках, коли людина приходить – одягаю одноразові, кожного разу нові. Тобто спочатку беру готівку, тоді одягаю одноразові рукавички, далі знімаю їх".

Продає каву Павло Стоцький, каже, що раніше було вільне спілкування з клієнтами, нині між ними захисна плівка.

Бариста Павло Стоцький: "Є дистанція, маски та щитки. Це не самий зручний спосіб, але безпека. Дуже раді всі, хоча б є чим зайнятися і заробіток який не є, бо коли сидиш півтора місяці вдома і тратишся".

Ціна на каву не змінилася після карантину, - розповіла бариста Олександра Долга.

Бариста Олександра Долга: "Робимо за апаратом, виносимо людям, мають бути маски, рукавички, захисний щиток – без цього ми не можемо працювати, бо можуть оштрафувати. Кожен говорить, що дуже сумував, тому ми їх повертаємо у «до карантинний» час, усі дуже щасливі. Спочатку думали, що людей буде не багато, але все круто".

Купує каву Наталія, вона каже, що нові умови роботи кав'ярень безпечні: "Це прекрасно, що почали на вулиці продавати каву. У нас були відкриті гіпермаркети, де заразитися можна було швидше, ніж біля такої ятки з кавою. Я взагалі не розумію чому такі маленькі підприємства закривалися, добре що вони відкрилися.

Із початку роботи кав’ярень у Луцьку порушень карантинних заходів не фіксували, - розповіла головна спеціалістка Держпродспоживслужби в області Любов Книш.

На початок