Секретний інгредієнт — любов: у Черкасах студенти виготовляють солодощі для захисників

Секретний інгредієнт — любов: у Черкасах студенти виготовляють солодощі для захисників

Секретний інгредієнт — любов: у Черкасах студенти виготовляють солодощі для захисників
. Суспільне Черкаси

Виварюють фрукти у сиропі із паличками кориці, додають мигдалеве борошно до печива та посипають трюфельні цукерки рисовими кульками — так студенти Черкаського коледжу харчових технологій виготовляють солодощі для захисників.

Все для того, аби на війні українські військові могли підкріпитися поживними та смачними солодощами, розповіла Суспільному директорка навчального закладу Людмила Крикуненко.

Викладач спеціальних технологічних дисциплін Іван Постика разом зі студентами готує солодощі. Колись він був студентом закладу, а нині навчає майбутніх технологів азам професії:

"Наші енергетичні батончики складаються із плющених вівсяних пластівців, шоколаду, мигдалевого борошна, родзинок. Цей сироп виварюється понад п'ять-шість годин і тоді яблука стають мармеладними. Секретний інгредієнт нашої студентки Насті – це любов".

батончики
Студентка Анастасія та викладач Іван Постика. Суспільне Черкаси

Завдяки натуральним та якісним складникам вдається виготовити поживні та корисні солодощі, зазначив Іван:

"Вони є корисними і більш калорійними, не такими, як у магазині".

Потім суміш рівномірно викладають на деко, розрівнюють, запікають і розрізають.

А далі справа за пакуванням. Хоча робота зонована, але кожен може підмінити один одного, прокоментувала студентка Аліна Чепур:

"Випікати й пакувати батончики – цікаво, кожен процес подобається. Робимо це, аби хлопці були живі і поверталися скоріше додому з перемогою".

батончики
Суспільне Черкаси

Також студенти роблять трюфельні цукерки. У складі шоколад, кавовий екстракт та вершки. На смак вишукані та смачні, бо – ручна робота, зазначила студентка Діана Авраменко:

"Зараз такий час, що ми повинні допомагати один одному, оскільки зараз війна. Це все, що ми готуємо піде на Збройні Сили України".

Без любові жодної кулінарії не буде, зазначила викладачка Ольга Дорофей:

"Кожен студент, який тут працює, працює з любов’ю і з завзятістю. Те, що ми маємо під рукою, в те ми й вкладаємо свою душу, любов, тож такий смак і виходить".

батончики
Суспільне Черкаси

Усі рецепти батончиків та цукерок удосконалюють, тож на смак вони щоразу різні, розповіла директорка коледжу харчових технологій Людмила Крикуненко:

"За ту партію, яку ми передали на передову, військові дякували, коли приїжджали. Казали, що чекають ще. Тому зараз, крім батончиків, будемо готувати іншу випічку і також будемо передавати на передову бійцям".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок