Розтрата, зловживання і обман: директорці нацпарку на Волині оголосили підозру

Розтрата, зловживання і обман: директорці нацпарку на Волині оголосили підозру

На Волині директорку Шацького національного парку підозрюють у вчиненні низки злочинів. Триває слідство, – розповіла Суспільному речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Керує нацпарком зараз Марія Христецька. Суспільне намагалося зв'язатися із посадовицею телефоном, але спілкуватися з журналістами вона відмовилася зіславшись на зайнятість.

Керівницю нацпарку підозрюють у розтраті чужого майна, зловживанні службовим становищем, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, каже речниця прокуратури, посадовиця прийняла на роботу двох людей, які фактично не працювали і на роботу не ходили, але отримали сумарну заробітну плату – понад 615 тисяч бюджетних гривень.

Окрім того, директорка уклала договір про надання послуг за програмою "муніципальна няня", які насправді не надавалися, посадовиця подала документи на відшкодування їй витрат на їх оплату в загальній сумі 23 052 гривні та отримала ці кошти.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок