Що робити, якщо у квартирі немає опалення. Пояснює експерт

Що робити, якщо у квартирі немає опалення. Пояснює експерт

Що робити, якщо у квартирі немає опалення. Пояснює експерт
. Пальник на фоні багатоповерхівок. Фото ілюстративне: УНІАН

Експерт з виживання Ігор Молодан в ефірі Суспільного пояснив, як українцям підготувати квартири та яку техніку варто придбати завчасно на випадок відключення опалення.

Зокрема експерт порадив заклеїти вікна або принаймні підсилити їх енергозберігаючою плівкою, якщо вікна у помешканні металопластикові.

"Штори мають бути прошарком між самою кімнатою та зовнішньою частиною приміщення, тобто вікном — це додатковий шар повітря" — додав Молодан.

Також він зазначив, що за відсутності опалення краще обрати одну кімнату, де буде мешкати вся родина, адже одну кімнату буде легше утеплити та зігріти, ніж все приміщення.

Читайте також: Як безоплатно отримати дрова жителям прифронтових областей. Пояснює Мінреінтеграції

За словами експерта, можна використовувати й туристичний досвід: спальні мішки або намети.

"В наметах краще зробити такий мікроклімат, більш корисний для організму, якщо буде надовго відключене опалення, якщо будуть великі мінусові температури, то намет зігріти у самому приміщенні буде легше", — пояснив Молодан.

Крім того, експерт з виживання порадив завчасно придбати речі, що не потребують енергоносіїв: акумуляторні батареї, до яких також можна придбати автономний обігрівач для автомобілів, генератори, газові пальники (чим більше об’єм, тим краще), керамічні обігрівачі для балонів тощо.

"Це можуть бути навіть окопні свічки, які роблять з картону та парафіну. Вони більш потужні, і можуть використовуватися для підігріву (не обігріву) приміщення. Електричні простирадла, якщо буде світло", — додав Молодан.

Читайте також

Україні має вистачити запасів газу, щоб пережити зиму — експерт

Пічне опалення: у ДСНС нагадали правила безпечного використання

Майже 60% всіх об’єктів в Україні підключені до тепла — Шмигаль

Опалення. Усі новини
На початок