Ситуація у Херсоні: у Міноборони нагадали, що вірити словам росіян не можна

Ситуація у Херсоні: у Міноборони нагадали, що вірити словам росіян не можна

Ситуація у Херсоні: у Міноборони нагадали, що вірити словам росіян не можна
. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: УНІАН

Вірити словам росіян не можна, потрібно бути готовими до будь-чого з їхнього боку. Про це написала у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Ми з вами вже вміємо бути терплячими і чекати офіційних повідомлень Генштабу. Ми навчились не ширити "фальстарти перемог" та давати силам оборони спокійно працювати, без "перегріву" інформаційного поля. Вірити словам росіян не можна. Треба бути завжди готовим до будь-чого з їхнього боку", — зазначила Маляр.

Вона також запевнила, що Сили оборони продовжують поступово витісняти окупантів із тимчасово окупованих територій — як на сході, так і на півдні.

9 листопада Міністерство закордонних справ Росії заявило, що готове до перемовин з Україною щодо припинення війни, однак з урахуванням "реалій, які складаються". Невдовзі після цієї заяви російське Міноборони повідомило про намір вивести війська на Херсонщині з правого берега Дніпра на лівий — тобто з Херсона та прилеглих населених пунктів. Речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко вкотре нагадав, що для мирних перемовин Росія має вивести свої війська з України. Він додав, що заява МЗС Росії — це чергова димова завіса.

Читайте також

Росія заявила, що відступає з Херсона, Байден сподівається на підтримку України після виборів. 260 день війни. Онлайн

Росія заявила про виведення військ із Херсона й згадала про готовність до перемовин: що відомо

"Ніхто нізвідки просто так не йде": Зеленський прокоментував заяву РФ про виведення військ з Херсона

На початок