Дар’я Безкоста презентувала виставку "Призма власних почуттів" у Сумах

Дар’я Безкоста презентувала виставку "Призма власних почуттів" у Сумах

Дар’я Безкоста презентувала виставку "Призма власних почуттів" у Сумах
.

У Сумах художниця з інвалідністю Дар’я Безкоста презентувала виставку "Призма власних почуттів". Вона включає роботи останнього періоду. Переважно це пейзажі, що зображують природу Сумщини, а також море та гори.

На створення однієї картини з допомогою пальців завжди йде різна кількість часу – це може бути безперервна робота впродовж кількох годин або праця впродовж місяця.

Зараз Дар’ї – 23 роки. Тематика її робіт стає більш різноманітною, розповідає мама Олена Безкоста. Віднедавна Дар’я вирішила підписувати свої картини. З цим допомагає мама.

"Це призма власних почуттів, це внутрішній світ Дар’ї, це її почуття. Як бачите, вже доросла дівчина, немає квіточок, ці картини зовсім інші. Думаю, ця виставка багатьох здивує", - говорить мама художниці Олена Безкоста.

"Видно, що дитина переживає такі гарні емоції. Я навіть не уявляю, наприклад, Нью-Йорк в тумані, як його можна намалювати. Ногами дитина малює, в мене немає слів", - сказала відвідувачка виставки Людмила Абросимова.

"Я приходжу майже на всі відкриття. Вражає, що дівчинка з такими обмеженими можливостями може так красиво малювати. Дуже сподобалися роботи "Будиночок в селі", "Ангели-охоронці" і "Ніч бажань"", - говорить відвідувачка виставки Валентина Мельник.

Як відомо:

  • Виставка Дар’ї Безкостої діятиме в міській галереї до 15 грудня.
  • Свою першу персональну виставку Дар’я Безкоста презентувала у 2010 році у стінах Сумської міської галереї. З того часу впродовж 9 років було організовано близько 20 персональних та спільних виставок у Сумах та інших містах України.
На початок