Медики Павлівської амбулаторії у Калинівському районі отримали захисні костюми

Медики Павлівської амбулаторії у Калинівському районі отримали захисні костюми

Медики Павлівської амбулаторії у Калинівському районі отримали захисні костюми
. Оригінальне

«Мають недостатній рівень захисту і наражають медиків на небезпеку» — так про засоби захисту, які медикам Павлівської амбулаторії закупив Калинівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, каже Павлівський сільський голова Віктор Кособуцький. На ці засоби із бюджету Павлівської сільської ради витратили понад 8 тисяч гривень, розповів Суспільному Кособуцький.

«Можливо, у цьому костюмі можна провідувати хворого, але ніяк не брати проби від вірусу хворого на COVID-19, чи потенційного хворого, щоб брати ці проби», - розповідає Віктор Кособуцький.

Вартість одного захисного комбінезону 165 гривень, 50 пар бахіл коштують 49 гривень — розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря Калинівського центру Людмила Македонська. Додає, товар сертифікований, такі ж костюми закупили і для медзакладів Калинівки.

«У нас створена комісія, яка займається закупівлею засобів індивідуального захисту, у складі юриста, економіста. І про це обговорюється з кожним завідувачем амбулаторії», - розповідає Людмила Македонська

За словами ж головної санітарної лікарки області Валентини Зайцевої, якщо сертифікат якості є, то такий костюм вважається захисним.

У штаті Павлівської амбулаторії 11 працівників. Найчастіше костюми використовує медична сестра, яка відбирає біоматеріал у хворих з підозрою на COVID-19, розповіла завамбулаторії Ніна Браткова.

Всього ж на боротьбу з коронавірусом з бюджету Павлівської сільради виділили 50 тисяч гривень. Це і на дезінфектори, і на медпрепарати, і на захисні костюми. Останні каже сільський голова Кособуцький, хотілося б кращої якості. Однак повертати їх не будуть, бо кілька уже використали й утилізували.

На початок