В окупованому Криму російські поліцейські катували школяра електрошокером

В окупованому Криму російські поліцейські катували школяра електрошокером

В окупованому Криму російські поліцейські катували школяра електрошокером
.

В окупованому Криму 11-класник Сервер Расільчак розповів про тортури з боку співробітників російських правоохоронних органів.

За інформацією матері хлопця Лілії Расільчак, за цим фактом відкрили провадження, але розслідування затягують, пише "Крим.Реалії".

Зазначається, що інцидент стався ще 28 січня, але справу тягнуть досі. За словами хлопця, він з батьком, своїм другом і його дівчиною поїхав на автомобілі в Сімферополь. На заправці в Саках їх зупинили російські поліцейські, зокрема й у цивільному одязі, "викинули з машини" і відвезли у відділок. Расільчак стверджує, що співробітник правоохоронних органів вдарив його коліном у пах.

Потім у відділенні троє поліцейських спочатку пропонували Серверу "подумати" про причини того, що відбувається, а потім зажадали від Расільчака зізнатися в крадіжці грошей з автомийки. Його били електрошокером, погрожуючи розрядами через пах, і руками, а також ображали, зокрема й на національному ґрунті.

А дівчину, яка була в автомобілі з Сервером, залякували позбавленням батьківських прав.

Мати школяра навіть написала листа Володимиру Путіну, де вказує на те, що її сім'я досі не отримала повідомлення про службову перевірку щодо поліцейських.

"До теперішнього часу попереднє розслідування за цією кримінальною справою не завершено і матеріали з обвинувальним висновком прокурором Сакського району не передані до суду. Хоча минуло понад два місяці з дати порушення кримінальної справи. Навіть більше, не пред'явлено звинувачення в межах зазначеної кримінальної справи жодному з поліцейських Сак", – наголошується в листі.

Крім того, Лілія Расільчак не виключає, що справу закриють нібито "за відсутністю складу злочину", адже сім'ї регулярно надходять погрози від представника слідчих органів.

"Слідчий психологічно впливає на мою дитину, систематично примушуючи її по телефону пройти перевірку на поліграфі. Уже через одну цю погрозу мій неповнолітній син Сервер відмовився проходити поліграф, вбачаючи в цьому недовіру до його пояснення за фактом злочину поліцейських щодо нього", – заявляє жінка, вказуючи на "відсутність правосуддя в Росії і безперспективність сподівань на справедливість".

Що відомо

  • Міжнародний кримінальний суд ООН опублікував звіт про результати попередніх розслідувань, в числі яких був позов проти Російської Федерації про порушення прав людини на Донбасі і в Криму.
  • Посол США Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 16 січня закликав до звільнення українських політв'язнів, які перебувають в Росії і анексованому нею Криму. 
На початок