Флікери та ліхтарики: черкащан закликають "стати видимими" у темну пору доби

Флікери та ліхтарики: черкащан закликають "стати видимими" у темну пору доби

Флікери та ліхтарики: черкащан закликають "стати видимими" у темну пору доби
. Суспільне Черкаси

Через те, що вуличне освітлення, підсвічування магазинів та пішохідних переходів на Черкащині працює не всюди, то поліція просить подбати, щоб бути видимим для водіїв. Наприклад, одягати стрічки та елементи, що відбивають світло фар, розповіла речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк.

З настанням сутінок водій Олег зменшує швидкість:

"Коли темніє, я стараюсь зменшувати швидкість їзди. Взагалі я намагаюсь менше їздити вночі".

Якщо дорожні знаки водіям видно добре, то пішоходи у темному одязі майже не помітні, зазначив водій Ігор:

"Наприклад, на пішохідному переході людей зовсім не видно. У темну пору доби сильно не поспішаю – їду нешвидко. Бо реально часу дуже мало, аби зреагувати".

стрічки
Суспільне Черкаси

Пішохода зі світловідбивальними стрічками на дорозі видно, зауважив водій.

Черкащанка Анна придбала світловідбивальні стрічки, коли вуличне освітлення перестало працювати:

"Ношу на руках, щоб коли руки були в кишені, лишалося місце, а також ношу на ногах. Стрічки я придбала по акції – вийшло 20 гривень за одну штучку. Дуже вигідно, тому вирішила чотири штуки одразу купити".

стрічки
Черкащанка Анна. Суспільне Черкаси

З її слів, так спокійніше і за себе, і за водіїв. Черкащанки Аліна та Інна увечері беруть ліхтар.

"Переходимо дорогу, стараємося включити ліхтарик, бо водій не бачить людей. Люди як правило в чорному ходять, тому в темну пору потрібно якось підсвічувати себе", — пояснила Аліна.

"Я вважаю, що пішохід повинен сам собі у першу чергу забезпечити безпеку. Якщо пішохід вчасно побачив авто – відповідно водій зреагує швидше", — прокоментувала Валентина.

Зараз особливо потрібно дбати про свою безпеку, розповіла речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк. Адже ворог б’є по об’єктах критичної інфраструктури. Звідси — проблеми з електропостачанням: вимкнення вуличного освітлення, світлофорів та підсвічування пішохідних переходів.

"Є певні проблеми для водіїв, які в темну пору доби, рухаючись вулицями міста не бачать пішоходів, які переходять дорогу. Враховуючи темну пору доби, кожен може потрапити у дорожньо-транспортну пригоду. Тому ми просимо пішоходів позначити себе в темну пору доби – користуватися світло відбивними елементами, флікерами, чіпляти стрічки, які відбивають світло фар подбати і про своїх чотирилапих друзів – вдягнути світловідбивні нашийники", — прокоментувала речниця.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок