Розслідування вбивства школярки під Харковом: поліція допитала 5 тисяч людей

Розслідування вбивства школярки під Харковом: поліція допитала 5 тисяч людей

Розслідування вбивства школярки під Харковом: поліція допитала 5 тисяч людей
.

Поліція не встановила підозрюваного у вбивстві 15-річної Аліси Оніщук, яке сталося у листопаді 2018 року. За півтора року розслідування допитали понад 5 тисяч людей.

Про це у відповідь на інформаційний запит Суспільного повідомив начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції Харківщини Сергій Чиж.

За даними слідства, під час досудового розслідування допитано понад 5 тисяч людей, призначено 419 судових експертиз.

Особа вбивці 15-річної дівчини у Покотилівці не встановлена — Нацполіція
Фрагмент відповіді Нацполіції Харківщини на запит Суспільного.

"Однак на теперішній час особа, що вчинила злочин, не встановлена. Досудове розслідування триває, проводяться усі необхідні слідчі (розшукові) дії", — йдеться у відповіді.

Після вбивства поліція повідомляла, що до розслідування "залучені найдосвідченіші оперативні працівники, слідчі, увесь особовий склад Харківського відділу поліції, експерти, а також інші регіональні силові структури".

Тодішній заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін заявив, що "кожний керівник підрозділу, задіяний в оперативно-слідчих діях, несе персональну відповідальність за організацію, хід та результати проведених заходів".

Що відомо

  • Розшукувану з 2 листопада 2018 року 15-річну Алісу Оніщук з селища Бабаї на Харківщині, яка поїхала на навчання і зникла, знайшли мертвою 3 листопада 2018 року у селищі Покотилівка. Кримінальне провадження відкрили за статтею "Умисне вбивство".
  • Поліцейські планували опитати 16 тисяч осіб.
  • У січні 2019 року поліція оприлюднила фоторобот і знімки невідомого чоловіка, який міг бути причетний до вбивства. За даними слідства, чоловік "збув мобільний телефон убитої дівчини в одному з торговельних кіосків в переході станції метро "Індустріальна".
На початок