Росія проголосувала за резолюцію ООН, у якій себе засуджує — Кислиця

Росія проголосувала за резолюцію ООН, у якій себе засуджує — Кислиця

Росія проголосувала за резолюцію ООН, у якій себе засуджує — Кислиця
. Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця. Фото: AР

Росія проголосувала за запропоновану нею резолюцію ООН про засудження “неонацизму”, у якій засудила саму себе. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Багато років поспіль (з 2005 року) Росія виносила на голосування Генеральної Асамблеї ООН резолюцію, в якій нібито йшлося про засудження неонацизму, пояснюють українські дипломати. Текст документа завжди був сповнений маніпуляцій. Тому Україна та США завжди голосували проти. Нині росіяни знову винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа. Завдяки роботі МЗС і Постійного представництва України при ООН вдалося не лише повністю змінити баланс голосів, але і включити до неї нове формулювання:

“Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби Росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну “неонацизм” з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму”.

Тож Росія опинилася в пастці — бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст із засудженням себе самої. І проголосувала.

Читайте також

Нова військова допомога від США, заява G7 про "брудну бомбу". 255 день війни. Онлайн

Радбез ООН відхилив заклик Росії розслідувати "використання біологічної зброї" Україною

Видалити "ракову пухлину". Чи можна виключити Росію з Радбезу ООН

На початок