В Україні загинув шостий американський доброволець з Міжнародного легіону — ЗМІ

В Україні загинув шостий американський доброволець з Міжнародного легіону — ЗМІ

В Україні загинув шостий американський доброволець з Міжнародного легіону — ЗМІ
. Скайлер Джеймс Ґреґ перед відправленням у Харківську область. Фото: The Daily Beast / Skyler James Gregg

У боях проти російських збройних формувань загинув шостий американський доброволець, який воював у складі Міжнародного легіону тероборони.

Про це повідомляє The Daily Beast із посиланням на командира загиблого бійця, який побажав залишитися анонімним.

Зазначається, що громадянину США на ім’я Скайлер Джеймс Ґреґ було 23 роки, він проживав у штаті Вашингтон. При цьому командир підрозділу, де служив Скайлер, не назвав місце його загибелі.

"Інший контакт в українській армії, який також не хотів, щоб його ім'я публікувалося, розповів The Daily Beast, що чув, що Скайлер загинув на північному сході України, коли солдати Міжнародного легіону потрапили під артилерійський обстріл в останній тиждень жовтня. Внаслідок атаки кілька людей було поранено", — йдеться у повідомленні.

Скайлер приєднався до Міжнародного легіону у квітні. За два місяці, у червні, він дістав поранення під Харковом унаслідок вибуху. Тоді журналістам The Daily Beast вдалося зустрітися зі Скайлером у лікарні, де він лікувався від травм. Загалом у його тіло потрапило 14 уламків, у тому числі у праву ступню, праву руку та плече.

Зазначається, що батько загиблого американця був проти його від’їзду в Україну. Однак той був непохитним та вирішив потайки втекти з дому та вирушити добровольцем в Україну попри відсутність військового досвіду.

Читайте також

Нова військова допомога від США, заява G7 про "брудну бомбу". 255 день війни. Онлайн

На початок