Скільки переплачують за продукти люди в окупації на Луганщині — дані ОВА

Скільки переплачують за продукти люди в окупації на Луганщині — дані ОВА

Скільки переплачують за продукти люди в окупації на Луганщині — дані ОВА
. Люди купують продукти. Фото: УНІАН

У тимчасово окупованих містах та селах Луганщини ціни в порівняні з підконтрольною Україні територією вище майже у два рази. Якщо врахувати різницю між справжнім курсом рубля та тим, що встановили на окупованих територіях, люди вимушені переплачувати подекуди у чотири у рази.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

"На краще життя очікували "ждуни" Луганщини, коли до них завітала Росія. Однак отримали пограбування власних кишень. Захопивши весь агарний сектор регіону, росіяни не знизили ціни на продукти харчування, як того обіцяли. Та навіть не залишили їх на рівні зими 2022 року", — йдеться у повідомленні.

За даними обласної військової адміністрації, у порівнянні із цінами на підконтрольній Україні території, на окупованій частині Луганщини деякі продукти коштують більш ніж у два рази дорожче. Це картопля, буряк, птиця та свинина.

"Значно дорожчі такі продукти: яловичина на 86%, цукор на 83%, олія на 78%, сметана на 67%, капуста білокачанна на 64%, морква на 59%, макаронні вироби на 56%, борошно пшеничне на 55%, масло вершкове на 54%, яйця курячі на 42%", — йдеться у повідомленні.

Також чиновники зазначили, що показники рахували за офіційним курсом гривні до рубля.

"Якщо ж ураховувати, що росіяни беруть гривню в обмін на рублі вдвічі дешевше, то у підсумку жителі окупованої Луганщини збідніли у 4-5 разів", — підсумували в обласній військовій адміністрації.

Що відомо

  • Ціни на яйці на Донеччині максимальні. Коли подевшають — прогноз обласної адміністрації.
  • Обстрілювали з травня чи не щодня. На Донеччині показали зруйновану птахофабрику, де загинули 800 тисяч курок.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок