Військових та лікарів вакцинуватимуть від грипу безкоштовно — Радуцький

Військових та лікарів вакцинуватимуть від грипу безкоштовно — Радуцький

Військових та лікарів вакцинуватимуть від грипу безкоштовно — Радуцький
. ФОТО: Reuters

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За його словами, Україна вже забезпечена вакцинами і від грипу. Зокрема, військовослужбовці та лікарі отримають їх безоплатно. Інші громадяни, яких не віднесли до груп ризику — можуть придбати їх самостійно в аптеках.

"Сьогодні вже в аптеках можна придбати за власний кошт вакцину… Мені здається, 300 грн одна доза коштує. Це французька вакцина "Ваксігрип", яка розроблена саме для вірусів, які вже є в цьому році", — пояснив Михайло Радуцький.

Він додав, що Україна також забезпечена вакцинами від COVID-19.

"Ми отримали від ЮНІСЕФ декілька мільйонів доз вакцин. 300 тис. доз вже розвезені по регіонах… Сьогодні ми спостерігаємо деяке зменшення (показників вакцинації — ред.),  50 тисяч всього минулого тижня провакцинувались, але ми це відносимо до терористичних атак, які відбувались останні два тижні", — зазначив Радуцький.

Що відомо

  • У період з 24 по 30 жовтня на Київщині від COVID-19 вакцинувалася 5 671 людина, а це майже на 1,5 тисячі людей менше, ніж за попередній період.
  • У Києві за минулий тиждень, з 24 по 30 жовтня, виявили 725 хворих на коронавірус. Це на 93 людини менше, ніж за попередній період.

Читайте також

У КМДА закликають киян знову вдягати маски у громадських місцях

На початок