Рекорд із сертифікації: 49 учителів з Черкащини дійшли до фінального етапу

Рекорд із сертифікації: 49 учителів з Черкащини дійшли до фінального етапу

Рекорд із сертифікації: 49 учителів з Черкащини дійшли до фінального етапу
. Суспільне Черкаси

49 вчителів початкових класів Черкащини дійшли до третього фінального етапу сертифікації. Це найбільша кількість за весь час існування незалежного тестування з перевірки знань та умінь педагогів, розповіла Суспільному начальниця обласного управління держслужби якості освіти Оксана Компанієць.

Суспільне дізналося, який етап відбору став для них найскладнішим та які переваги надає успішне проходження сертифікації.

Учителька початкових класів Віталія Куратовська розробила показовий урок для третього етапу сертифікації на тему, як дітям навчитися казати «ні» тим людям, які порушують їхні кордони. Вона представила першокласникам казку про те, як маленьке «ні» стало «ні» великим.

Рекорд із сертифікації: 49 учителів початкових класів Черкащини дійшли до фінального етапу
Учителька початкових класів Віталія Куратовська з дітьми на уроці. Суспільне Черкаси

"У нас урок — своя територія. Ми живемо нині в такому світі, коли діти знають, що таке військові дії. Тому територія країни відіграє важливу роль у їхньому житті. На прикладі території власної країни ми маємо уявити, яка наша територія, кордони якої ніхто немає права порушувати", — розповіла учителька.

Учителька початкових класів Наталія Шостак має одинадцятирічний досвід роботи. Нині веде 2-А клас. За її словами, на всіх етапах сертифікації відчувала підтримку дітей:

"Кожен етап – нелегкий. Перший етап – ЗНО, другий – анкетування. Третій – вивчення практичного досвіду, де ми давали уроки, працювали з експертами. На кожному етапі були свої складнощі та свої переваги",— пояснила пані Наталія.

Учителька початкових класів Надія Гудзь провела два показові уроки під час третього етапу сертифікації. На одному із занять запропонувала дітям привітатися так, як це роблять тварини:

"Добрий день вам, киці! Няв, няв, няв! Добрий день, собачки! Гав, гав, гав!"

Рекорд із сертифікації: 49 учителів початкових класів Черкащини дійшли до фінального етапу
Учителька початкових класів Надія Гудзь проводить заняття. Суспільне Черкаси

Учителька розповіла, що повірила в себе та свої можливості:

"Найбільше боялася ЗНО. А потім спробувала пройти ЗНО минулих років, побачила, що навіть без спеціальної підготовки я набираю потрібну кількість балів. Зробити самопрезентацію – це не проблема. Щоб показати уроки для експертів, досвіду в мене теж було достатньо. Тому вирішила, пройшла – пройшла успішно", — прокоментувала пані Надія.

Другий рік поспіль учителі закладу беруть участь у сертифікації, розповіла директорка школи №8 Тетяна Саєнко. Якщо всі троє з них наберуть потрібну кількість балів, у школі працюватиме чотири сертифікованих педагоги.

"Це авторитет закладу. Ми працюємо над авторитетом, ми працюємо над тим, щоб громадськість знала, щоб батьки знали, і це, дійсно, позначається на якості знань наших учнів", — прокоментувала директорка школи.

Рекорд із сертифікації: 49 учителів початкових класів Черкащини дійшли до фінального етапу
Суспільне Черкаси

Сертифікація – це можливість учителя проявити себе, показати те, на що здатний, пояснила заступниця директора Олена Рясна, яка і мотивувала педагогів брати участь у перевірці знань:

"Це системна робота, і наша школа над цим працює. Ми ці питання обговорюємо на педагогічних радах, тому наші вчителі мають достатній обсяг знань, який дозволяє їм гарно пройти теоретичну частину. У кожного вчителя є свої якісь «фішечки», які вони використовують, і це система роботи, яка була напрацьована не за один рік", — пояснила Олена Рясна.

Учителі, які успішно пройшли сертифікацію, мають доплати до зарплати, розповіла начальниця обласного управління держслужби якості освіти Оксана Компанієць:

"Сертифікація дає можливість отримати право на позачергову атестацію. Сертифікація дає можливість отримувати надбавки до зарплати в розмірі 20 відсотків".

За її словами, сертифіковані вчителі також можуть спробувати себе в ролі освітніх експертів.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок