Хоче створити музей ретроавтівок у Хмельницькому. Володимир Ковальчук. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Хоче створити музей ретроавтівок у Хмельницькому. Володимир Ковальчук. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Хоче створити музей ретроавтівок у Хмельницькому. Володимир Ковальчук. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ
.

На Хмельниччині відкриють перший музей ретроавтівок. У ньому буде представлений легковий транспорт 50-60 років минулого століття, який колекціонує хмельничанин Володимир Ковальчук.

У колекції Володимира Ковальчука - 64 автівки та 40 байків. Найстаршому автомобілю - 81 рік. Заплановане відкриття музею поки перенесли через карантин

Чоловік колекціонує ретроавтівки 7 років. У колекції є авто радянського виробництва та іномарки. Колекція налічує 64 автомобілі та 40 мотоциклів. Деякі екземпляри чоловікові дарують, таких вже 10, деякі купує за власний кошт.

Наймолодше авто у колекції 1997 року випуску, це форд. А найстаршій машині вже 81 рік.

Наймолодше авто у колекції 1997 року випуску, це червоний Форд
Наймолодше авто у колекції 1997 року випуску, це червоний Форд.

"Найстарша машина, мабуть, вона і є найцінніша. Це Опель «Олімпія» 1939 року випуску, Німеччина. Вона унікальна тим, що вже в Хмельницькій області такої моделі ми не знайдемо, а ціна вона тим, що в неї вся начинка від заводу виробника тих часів", - каже Володимир.

Відкрити музей автівок Володимир планував на початку травня, про те через карантин ремонті роботи тут припинили, а відкриття музею перенесли на невизначений термін. Створити музей ретроавтомобілів це давня мрія, ділиться чоловік.

У Хмельницькому власник ретроавтомобілів хоче створити музей
Колекція налічує 64 автомобілі.

"Ми розпочали збирати автомобілі для того, щоб в майбутньому в Хмельницькому створити музей, як в інших містах, і на прикладі музею бачити, як розвивався український автопром. Ми цього року нічого не можемо зробити і мабуть, не встигнемо зробити", - розповідає колекціонер.

У Хмельницькому власник ретроавтомобілів хоче створити музей
Та 40 мотоциклів.

Відколи розпочався карантин реставрацію авто тимчасово зупинили, щорічний пробіг містом на ретро авто також перенесли.

"На автомобілі таких років випуску важко знайти запчастини. Хоча, якщо працювати з Інтернетом, то це не дуже важко, але може бути дуже дорого. Відсотків 30 на ходу, решту ми реставруємо, з таким баченням, що в майбутньому будуть стояти на виставці, всі практично будуть заводитись і їхати, брати участь в автомобільних пробігах, - зауважує Володимир.

На початок