Ліфт у Луцьку, який пошкодили під час знеструмлення, досі не працює

Ліфт у Луцьку, який пошкодили під час знеструмлення, досі не працює

Ліфт у Луцьку, який пошкодили під час знеструмлення, досі не працює
Пошкоджений застряглим пасажиром ліфт в районі ЛПЗ у Луцьку. Фото: ЖКП №2 Луцька

Ліфт в одній з багатоповерхівок у Луцьку, де хтось зламав двері, щоб вибратися із зупиненого через знеструмлення досі не працює. Про це Суспільному розповіла інженерка житлово-комунального підприємства, що обслуговує цей будинок Лілія Якобчук.

Ліфт знаходить в одному з будинків в мікрорайоні ЛПЗ. У підйомнику виламані двері, людину, яка це зробила не встановили, – каже Лілія Ткачук. Додає: до цього інциденту таких випадків на їх дільниці не було.

З її слів, працівники підприємства "Волиньліфт" складуть суму збитків, і швидше, за все мешканці будуть оплачувати ремонт підйомника самостійно.

Ліфт, який пошкодили в Луцьку під час аварійного знеструмлення, досі не працює
На мікрорайоні ЛПЗ у Луцьку 88 ліфтів. Фото: Суспільне Луцьк

За словами заступника директора житлово-комунального підприємства №2 Андрія Білана, усього у будинках мікрорайону ЛПЗ – 88 ліфтів. У зв’язку з тим, що були пошкоджені електромережі в мікрорайоні ЛПЗ, минулого тижня зупиняли роботу 16 з них.

"Поступають заявки, що люди застрягають у ліфтах. Я прошу, щобне панікували, є мобільні телефони. Наша диспетчерська служба комунікує з "Волиньліфтом", – каже Андрій Білан.

Ліфт, який пошкодили в Луцьку під час аварійного знеструмлення, досі не працює
Минулого тижня на мікрорайоні ЛПЗ не працювали 16 ліфтів. Фото: Суспільне Луцьк

Упродовж двох днів минулого тижня у ліфтах обласного центру застрягло орієнтовно 120 лучан, розповідав керівник підприємства "Волиньліфт" Андрій Ткачук. Точної цифри станом на сьогодні він не назвав.

Загалом працівники підприємства "Волиньліфт" обслуговують сімсот підйомників в обласному центрі. Аварійна бригада, яка виїздить визволяти з підйомників пасажирів, усього одна.

Що відомо

  • 25 та 26 жовтня на Волині через перенавантаження енергосистеми в усіх районах та містах області трапляються аварійні відключення світла. 27 жовтня знеструмлення продовжуються.
  • Внаслідок аварійних відключень світла в Луцьку почастішали випадки, коли люди застрягають у ліфтах, які зупиняються через знеструмлення.
  • 31 жовтня на Волині до споживачів мали застосовувати віялові відключення світла. Громади мали бути без електроенергії почергово, але через ранкові масовані атаки по енергетичних об‘єктах України, 31 жовтня вищевказані графіки погодинних відключень не застосовуватимуть.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок