В Одесі забудовнику узбережжя оголосили про підозру

В Одесі забудовнику узбережжя оголосили про підозру

В Одесі забудовнику узбережжя оголосили про підозру
. Прокуратура Одеської області

Підприємцю, який арендував ділянку на Французькому бульварі, 1/5, в Одесі, оголосили про підозру в невиконанні рішення суду. Він мав зупинити будівництво багатоповерхового комплексу на узбережжі.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Одеської області.

За документами, компанія «ВАРДА ПЛЮС» на 10 років арендувала 0,7 гектари землі для яхт-клубу з рятувальною станцією. Відповідний проєкт підписала міська рада 20 березня 2019-го року. Дозвіл від ДАБІ фірма отримала в вересні 2019 року.

Але на прибережжі яхт-клубу немає, натомість почалось будівництво трьох корпусів від 3-х до 11-ти поверхів, зазначили в прокуратурі. Комплекс мав охопити понад 22 тисячі квадратних метрів та включати 157 кімнат та 48 місць для паркування.

Прокуратура зазначила, що будівництво порушує охорону прибережної захисної смуги. Після чого подала до суду і вимагала визнати оренду незаконною та повернути ділянку міськраді. 2 квітня цього року Господарський суд Одеської області визнав забудову законною. Тобто відхилив позов прокуратури.

Заяву з вимогами зупинити будівництво подало до суду й громадське об'єднання «Автомайдан». 21 грудня 2019 року активісти протестували проти будівництва під час акції «SOS Траса Здоров'я». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член «Автомайдану» Віталій Устименко.

Після цього Окружний адміністративний суд заборонив будівництво на час розслідування.

Але в березні 2020 року, під час карантину, на орендованій території поновились будівельні роботи, зазначає прокуратура. За їх версією, підприємець найняв будівельників та привіз матеріали.

Чоловіка підозрюють у невиконанні рішення суду (частина друга статті 382 ККУ). Його можуть позбавити волі на строк до п'яти років. Або оштрафувати на суму від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прокуратура також почала кримінальне провадження проти міськради за зловживання владою або службовим становищем (частина перша статей 364-1 та 364 ККУ).

Підприємця з Одеси підозрюють у забудові прибережжя попри заборону суду
Підприємця з Одеси підозрюють у забудові прибережжя попри заборону суду. Прокуратура Одеської області

Підприємця з Одеси підозрюють у забудові прибережжя попри заборону суду
Прокуратура Одеської області

На одеському узбережжі, незважаючи на заборону суду, продовжили будівництво
Протести проти забудови Траси Здоров'я в Одесі. Валентина Мазепа

На одеському узбережжі, незважаючи на заборону суду, продовжили будівництво
Валентина Мазепа

Що відомо

На початок