В Уманському районі, що на Черкащині, частина населених пунктів — без світла

В Уманському районі, що на Черкащині, частина населених пунктів — без світла

Частина населених пунктів Уманського району залишаються без світла. Як повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, графіки аварійних відключень електроенергії поки не застосовуватимуть.

Ігор Табурець розповів, що станом на ранок 23 жовтня ситуація в Уманському районі складна:

"Продовжуємо боротьбу на нашому енергетичному фронті. На ранок усе ще складна ситуація в Уманському районі. Без світла там лишається частина населених пунктів. Енергетики працюють далі".

З його слів, поки по області не застосовуватимуть графіки аварійних відключень електроенергії:

"Щоб так було й надалі — маємо її максимально заощаджувати. Вимикайте все, що можливо".

Що відомо

  • Зранку 10 жовтня російські окупанти завдали ракетних ударів по різних містах України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв. Від самого ранку майже на всій території країни оголошена повітряна тривога.
  • На Черкащині у зв'язку з цим можливі перебої в енергозабезпеченні. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • Із 20 жовтня, з 7.00 до 23.00 керівник ОВА Ігор Табурець закликав усіх жителів Черкащини долучитися до тотальної економії електроенергії. За його словами, в ці години слід мінімізувати споживання електрики, через нові руйнування росіянами генеруючих об'єктів енергетики. Тому крок вимушений.
  • В області розпочали застосовувати аварійні відключення електроенергії. Їх застосовують для стабілізації енергосистеми країни, тому про них попередити завчасно неможливо, пояснив Ігор Табурець.
  • 20 та 21 жовтня тролейбусний парк у Черкасах працював у режимі вихідного дня (суботи). Про це Суспільному повідомив начальник управління транспорту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Віталій Москаленко. Він пояснив, що таке обмеження вводиться з метою економії електроенергії.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок