Президента "Мотор Січ" Богуслаєва затримали за підозрою у співпраці з РФ

Президента "Мотор Січ" Богуслаєва затримали за підозрою у співпраці з РФ

Важливо
Президента "Мотор Січ" Богуслаєва затримали за підозрою у співпраці з РФ
. Президента "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, архівне фото: Суспільне Запоріжжя

Служба безпеки України 22 жовтня затримала екснардепа, президента "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва — його підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії.

Інформацію про затримання Суспільному підтвердили в СБУ. Богуслаєва везуть до Києва.

За даними СБУ, Богуслаєв міг постачати деталі до літаків та гелікоптерів, які зараз використовує РФ в атаках на Україну, а також співпрацювати з російськими спецслужбами. Детальнішу інформацію в Службі безпеки обіцяли надати вранці 23 жовтня.

Богуслаєв — депутат 6,7,8 скликань Верховної ради, чув у складі "Партії регіонів", член депутатської групи "Воля народу".

ПАТ "Мотор Січ" — один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Розташоване в Запоріжжі. Постачає продукцію до понад 100 країн світу.

До 2014 року головним ринком збуту "Мотор Січ" офіційно була Російська Федерація. У 2019 році журналісти bihus.info повідомляли, що "Мотор Січ", попри заборону на експорт військової техніки до РФ, продовжили постачати деталі для двигунів російській армії. Після 2017 року — через спорідненого боснійського посередника. Ця боснійська компанія відправляла вантажі з деталями для вертольотів до Росії на дві російські фірми Богуслаєва — "ВКМС" та "ВК-МС".

Війна. Усі новини
На початок