Центральний ринок у Сумах готують до поновлення роботи

Центральний ринок у Сумах готують до поновлення роботи

Центральний ринок у Сумах готують до поновлення роботи
.

Продовольчі ринки Сумщини почали підготовку до поновлення роботи в режимі карантину. До відкриття готують 27 ринків в області. Центральний ринок Сум, за словами директора ринку Расула Галаєва, за 10 днів буде переобладнаний для дотримання умов карантину.

Аби працювати і не порушувати вимоги, відстань між продавцями повинна бути 3 метри.Також між продавцями і покупцями мають встановити захисні екрани.

"Планується запустити галерею ринку, м’ясний павільйон, молочний павільйон з копченостями, також рибний, і павільйон "Овочі-фрукти", який знаходиться за "Євробазаром". Там трохи простіше, тому що там у більшості підприємців обладнані вже кіоски, які засклені", - говорить директор ринку Расул Галаєв

"Селянський базар", де люди торгували своєю городиною, відкриватимуть в останню чергу, сказав Расул Галаєв.

Усього в області 27 продовольчих ринків. Вони поновлюватимуть роботу по мірі готовності, говорить очільник Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моісеєнко.

До карантину тільки у критій частині центрального ринку Сум працювали до 400 продавців. Скількох зможуть вмістити зараз, Расул Галаєв сказати не готовий.

Автор - Ігор Стрельцов

Що відомо

  • Ринки у Сумах не працюють з 17 березня.
  • На початку квітня відновлювали роботу, а потім закрились ринки у Лебедині, Тростянці та Глухові.
  • Міністерство охорони здоров’я встановило перелік обов’язкових вимог, які повинні виконуватися при роботі агропродовольчих ринків за умови їх відкриття під час карантину.
На початок