Фінансування терористів: СБУ розслідує причетність підприємства з Рівненщини

Фінансування терористів: СБУ розслідує причетність підприємства з Рівненщини

Фінансування терористів: СБУ розслідує причетність підприємства з Рівненщини
.

На території Рівненщини виготовляли нелегальний алкоголь, а кошти від його продажу спрямовували на фінансування терористичних організацій "Л/ДНР". Про це йдеться на офіційному сайті Служби безпеки України. У відомстві не вказують, де саме в області це було, Суспільному ж вдалось з'ясувати від достовірного джерела, що силовики приїздили на підприємство у Шпанові.

На сайті СБУ вказують, що група осіб організувала підпільне виробництво алкоголю на виробничих потужностях у Київській та Рівненській областях. Це відбувалось підпільно у промислових масштабах і без наявності відповідних ліцензій та сплати податків до державного бюджету.

СБУ блокувала фінансування

Виготовлену продукцію організатори реалізовували по всій території України, у тому числі на тимчасово окупованих територіях.

– Задокументовано, що частина співзасновників і фактичні беніфіціари перебувають в міжнародному розшуку, в тому числі за злочини, вчинені у період Революції Гідності. Вони переховуються від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у РФ. Наразі проводяться обшуки за місцем розташування підпільних підприємств, – розповіла речниця УСБУ в області Інна Ілючок.

На сайті СБУ вказано, що виявлено понад 100 тонн спиртової продукції. Розслідування розпочали за саттею "фінансування тероризму" в частині "вчинене організованою групою чи в особливо великому розмірі, або якщо вони призвели до інших тяжких наслідків." Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

СБУ блокувала фінансування

Про які потужності в Рівненській області йде мова – в УСБУ не кажуть.

СБУ блокувала фінансування

Тим часом від достовірного джерела Суспільному стало відомо, що силовики приходили на підприємство у Шпанові. Ми наразі докладаємо зусиль, аби актуалізувати цю інформацію та отримати коментар. За вказаними в інтернеті номерами дотелефонуватись поки не вдалось. У середу, 29 квітня, також за вказаними телефонами ніхто слухавки не піднімає. Редакція готова надати можливість прокоментувати цю ситуацію представникам підприємства, якщо вони виявлять таке бажання та зв'яжуться із Суспільним у будь-який зручний спосіб.

На початок