У Житомирі до кінця тижня планують не випускати електротранспорт на лінії

У Житомирі до кінця тижня планують не випускати електротранспорт на лінії

У Житомирі до кінця тижня планують не випускати електротранспорт на лінії
. Житомир, жовтень 2022 року. Фото: Сергій Косюченко для Суспільне Житомир

У Житомирі із ймовірністю 90% до кінця тижня не випускатимуть електротранспорт на лінії. Про це 20 жовтня в ексклюзивному коментарі Суспільному розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, роблять це для того, аби максимально зекономити електроенергію і не допустити погодинної подачі електрики жителям міста.

"Наразі на 90%, що електротранспорт не працюватиме до кінця тижня. Електротранспорт споживає дуже велику кількість електроенергії. Сьогодні його зупинили в Сумах, Миколаєві, інших містах. Не випускаємо його і ми. Ситуація така, що енергосистема країни дуже вразлива після ударів по ТЕЦ, енергосистемі не вистачає потужності і балансу. Якщо ми запускаємо електротранспорт, ще щось і не економитимемо електроенергію, то будуть відключення жителів і погодинна подача електроенергії. Цього ми точно не хочемо допустити", – сказав Сергій Сухомлин і додав, що до кінця тижня у місті на маршрути випускатимуть максимальну кількість автобусів – приватних та комунальних.

Також міська влада поспілкувалася з підприємцями щодо відключень електроенергії і необхідності економити електрику.

"Ми проводили роз'яснювальну роботу з власниками бізнесів щодо екранів, підсвітки рекламних вивісок, вітрин та іншому додатковому освітленню, – говорить міський голова. – 80-90% підприємців почули нас, і ми за це дуже вдячні їм. Є такі, які нас не почули, тому сьогодні ми проведемо штаб і централізовано приймемо таке рішення. Після цього інспекції будуть проводити рейди і за підсумками будемо просто відключати. Вибачте, але в нас немає іншого виходу".

Що відомо

  • У частині України можуть ввести віялові відключення світла — Денисенко. Віялових відключень в Житомирі не буде, будуть технічні і нетривалі.
  • Житомирщина відновлюється після чергового терористичного удару росіян по енергетичній інфраструктурі – Віталій Бунечко.
  • Коли у Житомирі відновлять електропостачання після ударів військ РФ.
  • Опалювальний сезон в умовах атак з боку військ РФ: у Житомирі тепло планують подавати вночі.
  • 18 жовтня спеціальні рейдові групи їздили вулицями Житомира, аби перевірити, чи скрізь увечері вимикали вуличне освітлення та підсвітку на вивісках, вітринах і рекламних щитах.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок