Під тимчасовою окупацією на Харківщині залишаються 32 населені пункти

Під тимчасовою окупацією на Харківщині залишаються 32 населені пункти

Під тимчасовою окупацією на Харківщині залишаються 32 населені пункти
. Деокупований Ізюм. 19 вересня 2022 року. Фото: Олександра Новосел/Суспільне

Кількість звільнених від російської окупації населених пунктів Харківської області збільшилася до 544.

Про це на брифінгу 20 жовтня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"На сьогоднішній час у нас деокуповано 544 населені пункти. І залишається під тимчасовою окупацією 32, це складає трохи менше 2%. Попереду у нас дуже велика кількість роботи щодо відновлення функціонування державної влади на цих територіях", — сказав Синєгубов.

За його словами, спочатку території розміновують, потім заходить поліція, органи прокуратури, які фіксують злочини на деокупованих територіях. Відновлення територій потребує коштів, сказав Синєгубов.

"Ми розуміємо, що кошти місцевих бюджетів і обласного бюджету обмежені. Звичайно, що ми доповідали президенту України щодо необхідності виділення додаткових коштів, і це рішення було прийнято. Перший транш, а він є насправді черговим, ми отримали і далі працюємо над тим, щоб і далі його ефективно використовувати", — додав Синєгубов.

Що відомо

  • На початку жовтня в Офісі президента повідомляли, що під час контрнаступу у вересні Збройні сили України звільнили 483 населені пункти. Серед деокупованих міст Харківщини — Балаклія, Куп'янськ, Вовчанськ.
На початок