Штайнмаєр скасував запланований на 20 жовтня візит до Києва

Штайнмаєр скасував запланований на 20 жовтня візит до Києва

Штайнмаєр скасував запланований на 20 жовтня візит до Києва
. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото: пресслужба президента Німеччини

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр скасував свій візит до Києва, запланований на четвер 20 жовтня.

Про це повідомило видання BILD.

Візит до української столиці узгоджували протягом декількох тижнів.

Як стало відомо виданню, канцелярія федерального президента аргументувала відмову "міркуваннями безпеки". Представник українського уряду сказав BILD: "Поки федеральний президент скасовує свій візит, є багато міжнародних дипломатів і гостей, які хочуть показати свою присутність у столиці прямо зараз".

Весною президент України Володимир Зеленський відмовився від візиту федерального президента до Києва. Це призвело до багатомісячних розбіжностей між Києвом і Берліном. Влітку Зеленський запросив канцлера відвідати українську столицю. Під час телефонної розмови Штайнмаєр і Зеленський залагодили розбіжності, пише видання.

Причиною попередньої відмови Зеленського стала політика Штайнмаєра щодо Росії. На посту міністра закордонних справ, політик виступав за добрі відносини з Росією — навіть після незаконної анексії Криму та російського вторгнення на Донбас 2014 року.

Що відомо

  • У квітні Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який виступав за зближення Заходу з Росією, висловив жаль за свою попередню позицію.
  • 25 травня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав президента Росії Володимира Путіна вивести з України війська і почати прямі переговори з президентом України Володимиром Зеленським.
  • На початку вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з Штайнмаєром у Берліні. Президент запевнив, що Німеччина залишається надійним союзником для України та докладатиме зусиль, аби забезпечити перемогу у війні проти РФ.

Читайте також

Штайнмаєр закликав Путіна вивести з України війська і піти на переговори з Зеленським

На початок