У Дніпрі на базі лікарні №1 створять університетську лікарню: що про це відомо

У Дніпрі на базі лікарні №1 створять університетську лікарню: що про це відомо

Важливо

У Дніпрі на базі державного закладу «Спеціалізована багатопрофільна лікарня №1 МОЗ України» створять університетську лікарню. Про це мовиться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

За повідомленням, відповідне рішення ухвалене за результатами наради міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з керівниками структурних підрозділів міністерства.

Зокрема, вирішили розробити механізм переходу закладу в університетську лікарню в структурі Дніпровського державного медичного університету. За словами Віктора Ляшка, наразі лікарня "потребує істотної модернізації та посилення матеріально-технічної бази".

"Така університетська лікарня стане не лише клінічною базою для підготовки студентів та інтернів, а й надаватиме спеціалізовану медичну допомогу, отримавши додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України", — мовиться в повідомленні МОЗ.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму телеграмі написав, що вітає це рішення МОЗ. Він нагадав, що влітку 2022 року з цього приводу були дискусії, зокрема йшлося про створення університетської лікарні на базі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Саме тоді обласна влада запропонувала іншу базу, лікарню №1, оскільки "це не потребувало б змін в мережі закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі нашої області", заявив Лукашук.

"Вважаю рішення Міністерства охорони здоров‘я правильним та виваженим", — написав він.

Що відомо

  • 22 червня на своїй фейсбук-сторінці міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко написав про те, що в Україні назріло створення університетських клінік. Він повідомив, що міністерство розіслало листи у всі обласні центри, де базуються медичні університети, з проханням оцінити можливість передачі існуючих обласних лікарень для створення на їхніх базах університетських клінік.
  • Це один із потенційних шляхів створення мережі університетських клінік в Україні, вважає міністр.
  • Ляшко також зазначив, що звернення від міністерства викликало розмови про "рішення в МОЗ закрити якісь (чи якусь) лікарні в період війни".
  • На фейсбуці співробітники й пацієнти Дніпропетровської лікарні імені Мечникова зробили серію дописів з хеш-тегом #Ні_ліквідації_Мечникова.
  • В Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова працює понад 2 тисячі людей, серед них майже пів тисячі лікарів.

Читайте також

Україні необхідне створення університетських клінік при медичних вишах — Ляшко

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок