Коронавірус у двох померлих на Харківщині виявили після смерті

Коронавірус у двох померлих на Харківщині виявили після смерті

Коронавірус у двох померлих на Харківщині виявили після смерті
.

За словами голови Харківської ОДА Олексія Кучера, смерті двох чоловіків з підтвердженим СOVID-19, про що стало відомо 27 квітня, настали 23 і 24 квітня.

Про це Кучер сказав в ефірі "Теми дня" на Суспільному.

За його словами, чоловіки запізно звернулися до лікарні, в медичний заклад вони потрапили у тяжкому стані.

"Обидві людини потрапили за добу, навіть менше ніж за добу, до лікарні, і вже були в тяжкому стані", повідомив Кучер.

За його словами, біоматеріал для ПЛР-тесту цих двох пацієнтів відібрали при житті, однак спеціалісти підтвердили COVID-19 вже після їхньої смерті.

"Ось ці хворі, які загиблі, вони потрапили в лікарню, протримались там дуже недовго. І, на жаль, померли. Ще що прикметно: і у першої, і другої особи, були відібрані спочатку швидкий тест, який показав негативний результат. І ось ті померлі, які сьогодні встановлені, вони ж не вчора померли, й не сьогодні. Вони померли раніше, але зразки при житті були ще відібрані. Один з них помер 23-го, інший 24-го квітня. Це пожиттєво були відібрані зразки, і лише після смерті було знайдено підтвердження наявності хвороби коронавірусу", — сказав Кучер.

Очільник Харківської ОДА закликав жителів регіону вчасно реагувати на зміни самопочуття та одразу звертатися за допомогою до лікарів.

"Як показує практика, всі люди, які померли, вони дуже пізно звернулися до лікарень. Дуже пізно. Тому ми просимо, особливо тих людей, у яких є хронічні захворювання, вони повинні реагувати на будь-які відхилення у своєму здоров'ї одразу і, не затягуючи, повідомляти про це лікарів", — наголосив Кучер.

Автор: Юлія Давидова

На початок