Чому не можна фотографувати уламки дронів — пояснили в Міноборони

Чому не можна фотографувати уламки дронів — пояснили в Міноборони

Важливо
Чому не можна фотографувати уламки дронів — пояснили в Міноборони
. Збитий у Києві дрон-камікадзе, 17 жовтня. Фото: Суспільне

У Міноборони закликають громадян не викладати у соцмережі фотографії уламків дронів, на яких видно бортовий номер безпілотника. Адже з цієї інформації росіяни можуть отримати важливий для них висновок – чи долетів певний апарат до цілі. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Маляр, після чергової атаки України іранськими дронами-камікадзе деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих “Шахедів”.

“Нібито, нічого страшного немає — ми пишаємось роботою нашої ППО. Але. Ми маємо потроху вчитися мислити по-воєнному. І думати трішки наперед”, — написала посадовиця.

Вона також пояснила, що ЗМІ окупантів можуть цей факт використати у пропагандистських цілях.

“Ну і так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон”, — додала Маляр.

Вона закликала уникати несвідомого поширення розвідувальної інформації.

Читайте також: "Не потрібно з вікна шмаляти": МВС та ЗСУ закликали власників зброї не стріляти в дрони-камікадзе

За її словами, деякі дописувачі соцмереж вже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери “Шахедів”.

“Звісно, що фейсбук-сторінка чи телеграм-канал відомого блогера може стати ще й поганим прикладом для інших пересічних дописувачів. Тому будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює”, — написала заступниця міністра.

Що відомо

Вранці 17 жовтня росіяни атакували енергетичну інфраструктуру України в трьох областях. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Зокрема зафіксовано 5 ударів дронами у Києві. Пошкоджено енергетичні об'єкти та житловий будинок. Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки”, — написав Шмигаль.

Читайте також

Військові РФ у Білорусі, окупанти евакуюють "держустанови" з Херсона, іранські ракети. 236 день війни. Онлайн

Війська РФ атакували Київ дронами-камікадзе

Повітряні Сили ЗСУ: зранку на півдні знищили 15 дронів-камікадзе, 11 дронів у центрі, на сході — 3 крилаті ракети

Іранські дрони збивають усіма доступними засобами, станом на ранок знищили 37 дронів — Ігнат

На початок