Показали фото та відкрили ім'я пілота, який катапультувався поблизу Вінниці

Показали фото та відкрили ім'я пілота, який катапультувався поблизу Вінниці

Показали фото та відкрили ім'я пілота, який катапультувався поблизу Вінниці
. Фото: instagram/karaya

Льотчика на псевдо KARAYA, який 12 жовтня знищив п'ять іранських дронів, дві крилаті ракети та катапультувався на Вінниччині, звуть Вадимом. Про це повідомили у Вінницькій облраді.

Також там опублікували фото пілота.

Показали фото пілота, який катапультувався поблизу Вінниці
Фото: Вінницька облрада

Про подробиці аварії та як відвів винищувач від Вінниці, пілот уперше розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, у літак потрапили уламки оного із іранських дронів Shahed 136, які він збивав над Вінниччиною. Сталося загоряння борту.

"Цей випадок не змінив мої сенси та значення. У нас напрямок роботи один ворог має бути знищений та цілком вибитий з нашої території незалежної України", — каже Вадим.

Про пілота на своїй фейсбук-сторінці написав колишній керівник Кременчуцького військового ліцею Володимир Поляков.

"Я з дитинства мріяв стати льотчиком. А здійснили мрію мої вихованці. Майор Вадим Ворошилов. Кременчужанин. Випускник Кременчуцького військового ліцею 2011 року. Військовий льотчик. Позивний "KARAYA". 13 жовтня 2022 рік. Вінниця. Під час крайнього виліту знищив п'ять безпілотників "Шахідів". А вже поранений відвів підбитий літак від населеного пункту і тільки після цього катапультувався. Сказати, що ми пишаємося нашими випускниками — мабуть нічого не сказати. Честь і слава нашим дітям — героям!", — написав Володимир Поляков.

Пілот має власний канал на Ютубі, де публікує відео.

Що відомо

  • Пілот, який збив п'ять дронів-камікадзе "Shahed-136" та дві крилаті ракети, катапультувався поблизу Вінниці близько 21 години 12 жовтня. Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.
Читайте також: "Падав на будинки": очевидці розповіли, як пілот відвів літак за межі села на Вінниччині
На початок