Лукашенко підтвердив запровадження у Білорусі "контртерористичних заходів"

Лукашенко підтвердив запровадження у Білорусі "контртерористичних заходів"

Лукашенко підтвердив запровадження у Білорусі "контртерористичних заходів"
. Олександр Лукашенко, 5 травня 2022 року. Фото: АР

У Білорусі вводять контртерористичні заходи у зв'язку із "загостренням по периметру кордонів". Розпочали розгортання "союзного угруповання військ" спільно з Росією.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє видання "Белта".

"Введений (режим, — ред) у зв'язку із загостренням ситуації по периметру наших кордонів. Згідно з документами, які у нас на цей випадок передбачені в союзі Білорусі та Росії. Це давно прописано: у зв'язку із загостренням введемо режим такої підвищеної терористичної небезпеки. Тому ми почали процедури з розгортання союзного угруповання військ, основу якого становить, як я вже сказав, армія Білорусі, яка вже доповнюється частинами Російської Федерації. Все за планом", — сказав Лукашенко.

10 жовтня Олександр Лукашенко зібрав нараду з питань безпеки країни. Він заявив, що кілька днів тому КДБ було доручено провести необхідні заходи контртерористичного характеру.

"Сьогодні послухаємо, як це доручення виконується. З огляду на всі ці фактори, в цілому, нам необхідно мати варіанти протидії. У тому числі й військові. Щоб своєчасно виявити і локалізувати загрози, а в разі необхідності адекватно відповісти на будь-які військові прояви проти Білорусі", — сказав Лукашенко.

Раніше повідомлялось, що в Білорусі проводять "приховану мобілізацію".

Читайте також

День захисників України, вибухи в Бєлгороді, НАТО передасть "глушителі" безпілотників. 233-й день війни. Онлайн

РФ залучає до війни в Україні іноземців, до Криму прибуло близько 400 найманців — Генштаб

На початок