Захід продовжить нарощувати обороноздатність України — Остін

Захід продовжить нарощувати обороноздатність України — Остін

Захід продовжить нарощувати обороноздатність України — Остін
. Фото: Getty Images

Західні партнери продовжать нарощувати обороноздатність України як для нагальних потреб сьогодення, так і на віддалену перспективу. Про це заявив міністр оборон США Ллойд Остін під час шостої зустрічі у форматі "Рамштайн", передає кореспондент Суспільного.

"Ми досягли величезного прогресу, працюючи разом. Контактна група взяла на себе зобов’язання підтримувати самооборону України на довгостроковий період. І це саме те, що ми робимо.Ми продовжуватимемо нарощувати обороноздатність України як для нагальних потреб сьогодення, так і на віддалену перспективу", — сказав він.

За словами Остіна, союзники стимулюють нові інвестиції у свої промислові бази, щоб задовольнити оборонні потреби України, а також власні.

Глава Пентагону нагадав, що 4 жовтня президент Байден схвалив "22 вилучення з американських запасів, щоб швидко забезпечити більше базових систем", які допомогли Україні досягти успіху на полі бою. Пакет включає 4 РСЗВ HIMARS, 16 гаубицт М777, ще 75 000 снарядів калібру 155 міліметрів і багато іншого.

"І ми дедалі більше намагаємось підтримувати оборонні потреби України у наступні складні місяці та роки", — зазначив Остін.

Що відомо

  • Перед зустріччю Рамштайн-6 генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що останні ракетні обстріли Росією території України демонструють нагальну потребу в посиленні протиповітряної оборони України.
  • Після масштабних атак України Росією 10 жовтня, США, Німеччина та Франція негайно заявили про прискорення свої військової підтримки України. Сполучені Штати Америки прискорюють відправлення сучасних засобів протиповітряної оборони NASAMS в Україну.
  • Президент Франції Емманюель Макрон, 10 жовтня, заявив про розширення своєї підтримки України у відповідь на сформульовані Києвом потреби, в тому числі у військовій техніці.
  • Німеччина уклала угоду про постачання Збройним силам Чехії сучасних танків та бронемашин замість військової техніки, яку чеський уряд передасть Україні. Крім того, 11 жовтня Україна отримала від Німеччини сучасні системи протиповітряної оборони Iris-T.

Читайте також

У РФ дві мішені: енергооб'єкти по всій країні та люди — Зеленський

"Імовірно, вони планували це досить довго" — Кірбі про масований обстріл України

Київ потрапив під ракетний обстріл. Що відомо

На початок