Поблизу Вінниці пролунали вибухи: що відомо

Поблизу Вінниці пролунали вибухи: що відомо

Оновлено
Поблизу Вінниці пролунали вибухи: що відомо
. Фото ілюстративне

Біля Вінниці 11 жовтня о 12:06 пролунали вибухи. На момент ударів в області була оголошена повітряна тривога.

Як повідомив голова Вороновицької ТГ Олександр Ковінько, армія РФ вдарила по об‘єкту інфрастуктури поблизу громади.

"Було чути як свистіло, а потім удар. Відразу полум'я велике, дим. І такий самий удар ще раз повторився. Дуже раптово так загорілося, а потім дим довго був. Близько двох годин диміло", розповіла Суспільному жителька Вороновицької громади Євгенія Ткач.

"Я був на виїзді по роботі. Ми побачили клубок диму. Відразу не стало світла, приблизно півгодини", розповів Василь Гуменюк.

За інформацією кореспондентів Суспільного у деяких громадах області є перебої із електроенергією — зокрема в Ладижині, Бершаді, Теплику. Інформації про травмованих наразі не надходило.

А у Тульчині на Вінниччині через пошкодження електромережі зникло водопостачання. У КП "Тульчинводоканал" просять людей запастися водою щонайменше на 72 години.

Загалом, повітряна тривога на Вінниччині тривала сьогодні протягом 5 годин 55 хвилин.

Що відомо

  • Близько 7:30 армія РФ атакувала двома дронами-камікадзе "Shahed-136" Ладижинську ТЕС, що на Вінниччині. Про це повідомили на станції.
  • РФ 10 жовтня запустила по Україні 83 ракети, 43 з них збили ЗСУ. Окрім ракетних атак росіяни завдали авіаційних ударів із застосуванням 17 БПЛА типу “Шахід” з території Білорусі та АР Крим. Пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і Києві. Частина областей знеструмлені, всі служби працюють на місцях і оперативно відновлюють інфраструктуру.

Читайте також

Наслідки ракетного удару по Україні, відключення електрики, нові обмеження для РФ, 230-й день війни. Онлайн

У РФ дві мішені: енергооб'єкти по всій країні та люди — Зеленський

На початок