В Офісі президента закликали українців вимкнути світло ввечері

В Офісі президента закликали українців вимкнути світло ввечері

В Офісі президента закликали українців вимкнути світло ввечері
. Кирило Тимошенко / Фото: Скріншот з відео

Радник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко закликав українців вимкнути світло у період із 17 до 22 години, щоб знизити навантаження на електромережу на тлі російських ракетних атак по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Про це він сказав в ефірі телемарафону на Суспільному.

"Є прохання до всього населення. Сьогодні такий важкий день для всієї країни. Треба усім разом попрацювати на нашу країну. З 5 вечора до 10 вечора у нас максимальне навантаження на енергосистему кожного дня. Сьогодні, це важливо, треба вимкнути світло в цей період, не користуватися електроприладами для того, щоб вся країна пережила цей важкий день", — наголосив він.

Раніше у Центрі стратегічних комунікацій оприлюднили перелік порад щодо того, як не залишитися без зв’язку у разі можливих перебоїв на тлі ракетних атак на міста України.

Що відомо

  • Зранку 10 жовтня російські окупанти завдали ракетних ударів по різних містах України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв. Від самого ранку майже на всій території країни була оголошена повітряна тривога.
  • У Києві зранку починаючи з 8.15, під час повітряної тривоги у різних районах міста було чути вибухи. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що станом на 9:30 ракети вразили об‘єкти в центрі міста — в Шевченківському районі та в Солом‘янському районі.
  • За інформацією речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, станом на 11:40 зафіксовано 83 ракети, які "прилетіли" по території держави. Із них збито понад 43.
  • За даними ДСНС, попередньо внаслідок обстрілу Києва загинуло 5 людей, 47 постраждало. Найбільше постраждав правий берег Києва, рятувальники працювали на 6 точках, куди влучили російські ракети.

Читайте також

Київ потрапив під ракетний обстріл. Що відомо

Російські ракетні обстріли України 10 жовтня. Що відомо

На початок