Росія намагається втягнути Білорусь у війну проти України — ГУР

Росія намагається втягнути Білорусь у війну проти України — ГУР

Росія намагається втягнути Білорусь у війну проти України — ГУР
. Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: Getty Images

Президент Росії Володимир Путін намагається змусити очільника Білорусі Олександра Лукашенка напряму вступити у війну проти України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький у програмі військового телебачення України "Під прицілом", повідомляє пресслужба ГУР.

"Ми бачимо заходи, які проводяться РФ для того, щоб змусити керівництво Білорусі вступити у відкриту війну. Постійно проводяться зустрічі Путіна й Лукашенка, де обговорюється це питання, і Путін намагається схилити Лукашенка до цього рішення", — зазначив він.

При цьому, за даними військової розвідки України, нині біля українського кордону зосереджено 6 батальйонів Білорусі. Серед них — механізовані та десантні батальйони.

Як зауважують у розвідці, при цьому Лукашенко готовий віддати Росії всі наявні ресурси, але за умови, щоб Збройні сили Білорусі безпосередньо не вступали у війну проти України.

"Наскільки довго буде така ситуація — це буде залежати від того, як будуть розвиватися події на фронті і взагалі, як будуть розвиватися події у війні Росії проти нашої держави”, – зазначив Скібіцький.

Читайте також

Майже 30 вагонів з боєприпасами. Білорусь постачає озброєння в Росію — Генштаб

Знеструмлена ЗАЕС, Кримський міст, підготовка до зими. 228-й день війни. Онлайн

На початок