Євробачення-2023 відбудеться в Ліверпулі

Євробачення-2023 відбудеться в Ліверпулі

Євробачення-2023 відбудеться в Ліверпулі
. Ліверпуль, Велика Британія, фреска, присвячена Рінго Старру та The Beatles, розташована в районі Токстет. Фото: Getty Images

Євробачення-2023 проведуть у британському Ліверпулі. Фінал пісенного конкурсу відбудеться 13 травня.

"Ліверпуль є офіційним містом-господарем пісенного конкурсу Євробачення 2023 від України!", — повідомляє BBCEurovision.

Фінал пісенного конкурсу відбудеться на арені Liverpool біля річки Мерсі в суботу, 13 травня, а півфінали проведуть 9 і 11 травня.

Ліверпуль названий музичним містом ЮНЕСКО завдяки своєму внеску у світ попмузики. Зокрема такими відомими виконавцями, як Frankie Goes To Hollywood, Gerry and the Pacemakers, Space, Mel C, Atomic Kitten, а також друге місце на Пісенному конкурсі Євробачення-1993 — співачка Sonia.

Що відомо

  • Цьогоріч музичним продюсером Національного відбору на Євробачення-2023 став Дмитро Шуров (Pianoбой).
  • Фінал Національного відбору на Євробачення-2023 відбудеться у грудні в Києві. Переможця оголосять під час трансляції фіналу у прямому ефірі телеканалів Суспільного та на його діджитал-платформах.
  • Попри перемогу українського гурту "Kalush Orchestra" на Євробаченні-2022, наступний конкурс відбудеться не в Україні. Рішення перенести проведення конкурсу до Великої Британії з міркувань безпеки ухвалила Європейська мовна спілка (ЄМС). На її запрошення британський суспільний мовник BBC стане організатором Євробачення-2023 на честь і підтримку України. Представник України автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.
На початок