Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прямує до Києва

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прямує до Києва

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прямує до Києва
. Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі вирушає до Києва. Фото: Рафаель Гроссі / Twitter

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі 5 жовтня вирушив до Києва для обговорення питання ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

Фото з вокзалу Гроссі оприлюднив на своїй сторінці у Twirrer.

"На шляху до Києва на важливі зустрічі. Потреба в зоні ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції зараз більш актуальна, ніж будь-коли", — повідомив Гроссі на своїй сторінці у Twirrer.

Раніше повідомлялось, що він продовжить консультації щодо створення безпекової зони навколо Запорізької АЕС у Києві та Москві.

Що відомо

  • 30 вересня окупанти затримали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та вивезли його в невідомому напрямку. У МАГАТЕ звернулися до російської влади за роз’ясненнями. Російська сторона відповіла, що генерального директора Запорізької АЕС затримано тимчасово.
  • 3 жовтня росіяни повернули з полону викраденого 30 вересня генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Його доправили на підконтрольну Україні територію, до Запоріжжя.
  • 5 жовтня стало відомо, що президент "Енергоатому" Петро Котін став виконувати обов'язки директора Запорізької АЕС.
  • 5 жовтня Президент Росії Володимир Путін доручив передати у федеральну власність Запорізьку АЕС. Раніше росіяни створили компанію для управління ЗАЕС. В "Енергоатомі" назвали це рішення "нікчемним", а також нагадали, що для Збройних сил України рішення РФ про "приєднання" українських територій і ЗАЕС не має значення.

Читайте також

Путін підписав "указ" про передачу ЗАЕС Росії. В "Енергоатомі" нагадали, що рішення РФ не мають значення для ЗСУ

Президент "Енергоатому" Петро Котін став виконувати обов'язки директора ЗАЕС

Працівників Запорізької АЕС змушують підписувати контракти з "Росатомом"

На початок