Зібрали майже 1,5 мільйона гривень для ЗСУ: волонтери з Вінниччини організували благодійний аукціон "Побачення за донат"

Зібрали майже 1,5 мільйона гривень для ЗСУ: волонтери з Вінниччини організували благодійний аукціон "Побачення за донат"

Зібрали майже 1,5 мільйона гривень для ЗСУ: волонтери з Вінниччини організували благодійний аукціон "Побачення за донат"
. Фото ілюстративне

Понад мільйон 300 тисяч гривень на потреби ЗСУ зібрали на аукціоні "Побачення за донат". Його ініціювали волонтери Благодійного фонду "Тихо" з міста Ладижин на Вінниччині. Серед "лотів" звичайні люди та відомі особистості, зокрема лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Про це Суспільному розповів засновник та керівник організації Андрій Лиман.

"За зустріч з Вакарчуком задонатили 55 тисяч гривень"

Аукціон діє по всій Україні. Анкети учасників виставляють на сторінках фонду у соціальних мережах.

"Аукціон діє постійно. Заявки на участь, щоб стати "лотом", можуть надсилати всі охочі. Ми викладаємо їх у інстаграм та фейсбук. Серед кандидатів популярні топ-моделі, співаки, власники підприємств. Люди, які хочуть піти з ними на побачення, роблять ставки. Як і за правилами аукціону, йде той, хто запропонував найбільше. Потім запитуємо, як все відбулося, чи змогли зустрітися".

Це може бути особиста зустріч або ж онлайн побачення.

"Учасники домовляються між собою. Наприклад, серед лотів Валерій Харчишин фронтмен гурту "Друга Ріка". Він завжди попереджає, що зустріч буде онлайн через складний графік. Деякі люди зустрічаються вживу", — розповідає Андрій Лиман.

"Одним платежем надійшло 200 тисяч гривень"

Мінімальна ставка для учасників — 500 гривень. Її можна збільшувати мінімум на сто гривень.

"З Вакарчуком найбільша ставка дійшла до 55 тисяч гривень. Загалом на побаченнях із ним задонатили 77 тисяч гривень, — розповідає Андрій Лиман. — Участь у побаченнях взяла також Маргарита Рівчаченко на псевдо "Афіна", раніше парамедикиня тероборони, згодом прес офіцер Харківської, а тепер Донецької області. Разом із нею із трьох побачень зібрали півмільйона гривень. Була така умова, що з Афіною зустрінеться той, хто задонатить найбільшу суму. Одним платежем надійшло 200 тисяч гривень. Це була найбільша ставка за весь час".

"Побачення за донат": майже півтора мільйона гривень для ЗСУ зібрали під час благодійних побачень на Вінниччині
На фото Маргарита Рівчаченко/facebook

Взяти участь в аукціоні Маргарита Рівчаченко погодилася одразу.

"Я зустрічалася із людьми вживу, коли була у Києві. Перша зустріч була дуже позитивною, мені навіть подарували квіти. Швидко знайшли спільну мову, залишилися дуже приємні враження. Це не побачення, а скоріше зустрічі-знайомства. Вони не мали якогось романтичного підтексту. Мені трапилися чудові люди це хлопці волонтери. Ми поспілкувалися, попили каву і розійшлися", — розповідає Маргарита Рівчаченко.

За словами волонтера, наразі мають чимало заявок, які поступово виставлятимуть на аукціон. Також організатори домовляються про участь із закордонними учасниками.

Читайте також: 40 тисяч гривень на потреби ЗСУ зібрав у Німеччині вінницький ансамбль "Радість"

На початок