"Армія дронів": за 3 місяці зібрали на 986 безпілотників для ЗСУ — Федоров

"Армія дронів": за 3 місяці зібрали на 986 безпілотників для ЗСУ — Федоров

"Армія дронів": за 3 місяці зібрали на 986 безпілотників для ЗСУ — Федоров
. Фото: скріншот з відео Мінцифри

За три місяці існування "Армії дронів" підписали контракти на 1,9 млрд грн — це 986 безпілотників для ЗСУ. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Частина з цих безпілотників вже на фронті, решта — скоро також будуть працювати на перемогу, повідомив міністр.

За словами міністра, пожертвами проєкт підтримали 76 країн світу. Крім того, люди задонатили 115 своїх дронів.

"Дрони-камікадзе WARMATE 3.0. виявляють та вражають легкоброньовану техніку та засоби ППО. PENGUIN C-MIL Mk 2 UAS передають дані зашифрованими цифровими каналами, тож надійно захищені від перешкод", — зазначив Федоров.

Крім того, сотні дронів DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel evo 2, українських UkrJet, Skyeton та SKIF допомагають українським воїнам ефективніше вести розвідку та зберігати життя, додав він.

Спільно з 17 школами у рамках проєкту "Армія дронів" навчили понад тисячу професійних операторів БПЛА.

"Бо для успішної розвідки і довгого життя дрона на фронті потрібно вміти професійно ним керувати", — пояснив посадовець.

дронииии
Фото: з Telegram Михайла Федорова

Наприкінці червня у Міністерстві цифрової трансформації повідомили про старт проєкта "Армія дронів". Очільник відомства Михайло Федоров в інтерв'ю Суспільному розповів, що Міністерство додатково закуповуватиме дрони, аби забезпечити Збройні сили України.

Комплексна програма включає системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів, повідомили в пресслужбі Мінцифри. На сайті UNITED24 можна пожертувувати на дрон або віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Командири "Азовсталі" з рідними, звільнення сіл на Харківщині та Херсонщині, Ілон Маск і Росія. 223-й день війни. Онлайн

"Армія дронів": ЗСУ отримали перші 20 ударних дронів Warmate з посланням РФ від українців — Федоров

В Україні збирають Армію дронів — Федоров

На початок