РФ стягує мобілізованих на Сумський напрямок – Сергій Наєв

РФ стягує мобілізованих на Сумський напрямок – Сергій Наєв

Доповнено
РФ стягує мобілізованих на Сумський напрямок – Сергій Наєв
. Фото: Командування об'єднаних сил ЗС України / Facebook

В ефірі загальнонаціонального телемарафону командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв сказав, що Росія починає стягувати мобілізованих до Сумського напрямку. Зараз вони на відстані 120 км від державного кордону.

"Безпосередньо у нашій зоні відповідальності відмічається тільки прибуття мобілізованих для підготовки. Це близько 1,5 тис. людей на Сумському напрямку на відстані 120 км від державного кордону. Наразі у них тільки починається підготовка. Поповнення військових частин і підрозділів, які діють вздовж державного кордону у смузі відповідальності мого угруповання, наразі не відмічається. Згодом ми будемо це бачити", – сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, також на територіях Курської та Брянської областей перебувають батальйони тактичних груп сил РФ, підсилені підрозділами прикордонної служби, силами спеціальної операції, Росгвардією. Вони здійснюють розвідку, систематичні обстріли з РСЗВ, артилерії, мінометів.

"Мобілізовані – це не та регулярна армія, з якою ми вели боротьбу протягом цих семи місяців. Протягом цього періоду часу ми дали достойну відсіч регулярним силам ворога. Мобілізовані недостатньо навчені. Відразу вони (армія РФ – ред.) не спроможні відновити свою спроможність", – додав Сергій Наєв.

4 жовтня голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що у навчальних центрах областей РФ, що межують із Сумською, знаходяться російські новобранці. Куди саме їх направлять – наразі невідомо.

Читайте також

  • Юнаківську громаду на Сумщині обстріляли з території Росії: пошкоджені будинки, школа, газопровід і лінії електропередач

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок