У Сумах відбувся забіг осінньої серії "Sumy Grand Prix"

У Сумах відбувся забіг осінньої серії "Sumy Grand Prix"

У Сумах відбувся забіг осінньої серії "Sumy Grand Prix"
.

Перший з забігів осінньої серії "Sumy Grand Prix | autumn" відбувся у Сумах у неділю, 2 жовтня. Змагання складатимуться з трьох турів - кросу, нічного забігу та вертикального.

Участь у ньому брав і американець Матт Макі. Волонтер із Сполучених Штатів вже десять років живе в Україні. Шість з них бере участь у забігах, які організовує сумська компанія "Raceproject". "Я люблю Суми. Це красиве, спокійне, дружелюбне місто", - говорить він.

Пробує свої сили у забігові і викладач одного з сумських вишів Михайло Геєнко. На погоду при цьому не нарікає. "По-перше – це чудова погода, щоб пробігти. Завжди під дощ легше біжиться. По-друге – я завжди підтримую такі заходи. Тому що кошти, які ми платимо, частково перераховуються на благодійні внески. В даному випадку – на підтримку наших бійців", - розповів він.

У Сумах відбувся забіг осінньої серії "Sumy Grand Prix"

Ще один учасник, Сергій Краснянський, говорить, що любить біг за його драйв. На цей забіг має такі плани: "В десятці, я думаю, буде добре",

Осіння серія забігів стартувала кросом на дистанцію 6,6 км. Про другий та третій етапи Суспільному розповів їх організатор Віталій Івах.

"Другий етап біжимо на Чешці. Оскільки Чешка - гарна локація для нічного бігу, бо ніхто не зріже. І третій етап - вертикальний забіг по сходинках (замість часового забігу у пару Кожедуба", - розповів він.

У стартовому забігу "Sumy Grand Prix | autumn" Матт Макі фінішував на 22-му місці. Говорить, що сьогодні він двічі втрачав маршрут. Але вірить у майбутні забіги. Особливо – в останній, вертикальний, який спортсмени бігтимуть сходинками. "Я ніколи не біг вертикальні забіги. Це було б цікаво. Але крос – це не для мене", - прокоментував він.

Задоволений своїм 21-м місцем серед чоловіків Михайло Геєнко: "Чудовий забіг. Задоволений результатом. Головне – живий добіг. Все було чудово, погода - супер".

У Сумах відбувся забіг осінньої серії "Sumy Grand Prix"

На 10-му місці фінішував Сергій Краснянський. "На повну викластись не вдалось. Тому що погодні умови не дали цього зробити. Будемо готуватися до наступних забігів – надіюсь, що покажемо там кращий результат", - розповів після змагань він.

Перші місця у першому осінньому забігові показали Андрій Іванченко серед чоловіків та Олена Степаненко серед жінок. Далі у спортсменів – нічний забіг на озері Чеха. Переможці осінньої серії "Sumy Grand Prix | autumn" визначаться після вертикального забігу.

Що відомо

  • У Сумах організували перший в сезоні офлайн-забіг у квітні.
  • У липні під час забігу у Сумах збирали гроші на аптечки для військових.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок